Muğla Büyükşehir Belediyesi tarım politikalarını anlattı

• 17 Kasım 2022
Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı’nda, tarımda yaptığı çalışmaları anlattı.

Büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarının, yerel yönetim temsilcilerinin, daire başkanlarının ve yurtdışından çok sayıda davetlinin katıldığı 2. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı’nda Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Buket Kallem temsil etti. Merkezi Konya’da bulunan Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (AGROCITIES) tarafından düzenlenen 2. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı. Çalıştayda, Muğla’da tarım alanında yapılan çalışmalar, kooperatiflerle yapılan işbirliği çalışmaları, kooperatif destekleri ve kooperatifleri tek çatı altında toplayacak “Muğla Tarım Güç Birliği Kooperatifi” projesi anlatıldı. Bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı çalıştayda, “tarımda yeni nesil uygulamalar”, “tarımsal örgütlenme ve istihdam”, “sürdürülebilir tarımsal pazarlama stratejileri” ve “iklim değişikliğinin tarımda yarattığı tehditler” konularında özel oturumlar düzenlendi. Sonuç bildirgesinin okunmasının ardından çalıştay sona erdi.