"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Aydın: “Eşit, adil ve şeffaf hizmet anlayışını benimsiyoruz”

  • 21 Kasım 2022
Yaylakonak Belediye Başkanı Abuzer Aydın Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

ABUZER AYDIN: Kısa süre içinde güzel işler yaptığımızı düşünüyorum. Bu süreçte yanımda duran, desteğini esirgemeyen, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Seyit Torun’a, Adıyaman Milletvekili Sayın Abdurrahman Tutdere’ye, Adana, İstanbul ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne, Mersin Yenişehir Belediyesi’ne teşekkür ederim.

Çimenke-İncekoz-Zivar hattında 12 kilometre, Çatdere Mahallesi’nde sekiz kilometrelik yolu genişletmeyi, altyapısını hazırlamayı ve asfaltlamayı hedefledik. Bu kapsamda çalışmalara başladık. Kardeş belediyemiz Adana Büyükşehir Belediyesi, asfaltlama işleminde belediyemize yardımcı oldu.

2019, 2020 ve 2021 yıllarında, ikametgâhı beldemizde olan üniversite öğrencilerine nakdi destekte bulunduk. 2022 yılı için belediyemizin meclisinde kararı alındı, ödemeler yapılacak. Pandemi döneminde ortaokul ve ilkokul öğrencilerine tablet dağıttık. Beldemizdeki ortaokula ve ilkokula kırtasiye ve inşaat malzemesi desteği sağladık.

Beldemizdeki çöp sorununu çözmek istiyorduk. Kardeş belediyelerimizden Mersin Yenişehir Belediyesi, belediyemiz bir adet çöp toplama aracı gönderdi. Bu sayede beldemizdeki çöpleri toplamaya başladık.

İçme suyu sorununu çözmek amacıyla içme suyu hatlarını yeniledik, 17 kilometrelik içme suyu hattı döşedik. İki adet 10 tonluk içme suyu deposu yaptık. Çatdere Mahallesi’nde 20 haneyi kapsayacak içme suyu çalışmasını kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz.

Tarımsal faaliyetlere destek verdik. Merkez Mahallesi’nde üç buçuk kilometrelik betonarme sulama kanalını yeniden açtık, kum ve çimento desteği sunduk. Bu kanaldan 50 hane yararlanıyor. Çimenke Mahallesi’ne betonarme kanal yaptık. Karaçalı, Merkez ve Çatdere  Mahalleleri’ne kapalı sulama sistemi borusu ve proje desteğinde bulunduk. Yedi adet sulama havuzuna kum ve çimento desteği verdik.

İncekoz ve Zivar Mahalleri’ndeki taziye evlerinin çevresini genişlettik, otopark sorununu çözdük. Bölgeyi ağaçlandırdık. Çatdere Mahallesi’ne iki adet köprü yaptık. Beldemizin merkeziyle Çatdere Mahallesi arasındaki iki açıklı köprü projesini yılsonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz.

İnceöz ve Karaçalı Mahalleleri’ne iki adet, 500 kişilik foseptik depolar yaptık, yaklaşık üç buçuk kilometrelik kanalizasyon borusu döşedik. Merkez Mahallesi’nde heyelandan dolayı 200 metrelik kanalizasyon şebekesini değiştirdik. Kırsaldaki küme evlerinde yaklaşık 30 tane foseptik kuyusu açtık.

Türkiye Belediyeler Birliği’nden bir adet hafriyat kamyonu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden bir adet pickup, Mersin Yenişehir Belediyesi’nden bir adet çöp toplama aracı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bir adet otomobil temin ettik.

İncekoz Mahallesi’nde belediyemiz bünyesinde Gürlevik Mesire Alanı yapmayı planladık. Mesire alanı yapmayı düşündüğümüz parsel davalık olduğu için bu projeyi hayata geçiremedik. Ama davayı kazandık, kesin kararı bekliyoruz.

Her yıl haziran ayında Dut Festivali düzenlemeyi hedefledik. Pandemi nedeniyle bu hedefimize ulaşamadık. Cemevi binası ve taziye eviyle ilgili projemize en kısa sürede başlayacağız.

Katılımcı ve sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda vatandaşlarla, muhtarlarla bir araya geliyor, fikir alışverişinde bulunuyoruz. Projelerimizi bu doğrultuda şekillendiriyoruz. Belediyemizin meclis toplantılarını halka açık yapıyoruz. Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Fatma Köse’nin desteği ve çabasıyla ihtiyaç sahibi 41 öğrenciye ve dokuz engelli kardeşimize mont ve ayakkabı dağıttık. Beldemizin temel ihtiyaçları fazla olduğu için sosyal projeleri hayata geçiremedik. Şeffaf belediyeciliği önemsiyoruz, göreve başladığımız günden bu yana belediyemizin giderlerini herkesin görmesini sağlıyoruz.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

ABUZER AYDIN:
2019 yılına kadar, daha önceki seçim sonuçları üzerinden kutuplaştırılmış bir toplum vardı. Hizmet belli yerlere ve şahıslara yapılırdı. Belediye başkanına ulaşmak zordu. 2019 yerel seçimlerinden bu yana vatandaşlar 7/24 belediyeye ulaşabiliyor, taleplerini dile getirebiliyor. Vatandaşlarla, muhtarlarla iletişim hâlindeyiz. Belediyemizde kararları oybirliğiyle alıyoruz. Önceliğimiz, toplumsal barış, huzur ve refah.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

ABUZER AYDIN:
Kadınları belediye yönetimine dahil etmeyi, sosyal projeler üretmeyi ve istihdamı artırmayı hedefliyoruz. 20 kilometrelik yol çalışmamızın hatırlanmasını isteriz.

Belediyenizin il/ilçe belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

ABUZER AYDIN:
Partimizin belediyelerinden oldukça memnunum. Taleplerimiz yaklaşık  %75 oranında karşılandı. Partimizden belediyelerle iletişimimiz iyi.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

ABUZER AYDIN:
Sivil toplum kuruluşlarıyla uyum içinde çalışıyoruz. Cemevi Yönetim Kurulu’yla birlikte programlar (Hızır lokması, aşure) planlıyoruz. Cemevi ve taziye evlerinin elektrik faturalarını ödüyoruz. Cemevinin eksiklerini imkânlarımız doğrultusunda karşılıyoruz. Mersin, Gaziantep ve Adıyaman’daki Balyanlılar Dernekleri’yle işbirliği yapıyoruz.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

ABUZER AYDIN:
Engelli vatandaşlar için Adıyaman’ın turistik bölgelerine geziler düzenliyoruz, alışveriş programları yapıyoruz. Beldemizin temel ihtiyaçlarının fazla olması nedeniyle sosyal projelere dahil olamıyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

ABUZER AYDIN: Y
eterli gelir kaynağımız yok. En önemli gelirimiz, İller Bankası tarafından verilen yasal pay. Gelir yetersizliği nedeniyle hizmetlerimiz sekteye uğruyor. Belediyemizde işçi sayısının az olması da bizi zorluyor.

YAYLAKONAK BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI: Belediye Meclisi, Belediye Encümeni, Yazı İşleri Müdürlüğü.

MİSYON: İnsan ve çevre odaklı hizmetler üretmek. Bilimsel, somut veriler ışığında çalışmayı sürdürmek. Eşit, adil ve şeffaf hizmet anlayışıyla çalışmaya devam etmek.

VİZYON: “Halka hizmet, hakka hizmettir” anlayışıyla çalışmak.

STRATEJİK HEDEFLER:  Beldemiz dağlık bir yörede olduğu için altyapı çalışmalarının maliyeti oldukça yüksek. Yeterli desteği alırsak altyapı sorunlarını çözmek istiyoruz.

ÇALIŞAN SAYISI: 7

BÜTÇE: 5.450.000 TL

ABUZER AYDIN

Mersin Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. 2011-2019 yılları arasında Adıyaman’da serbest jeoloji mühendisi olarak çalıştı. Bu süreçte LPG’den sorumlu müdürlükte iş güvenliği uzmanlığı yaptı. Adıyaman’ın çeşitli mahkemelerinde teknik bilirkişi olarak çalıştı. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler