"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Değirmenci: “Harmanlı’yı geleceğe hazırlıyoruz”

  • 21 Kasım 2022
Harmanlı Belediye Başkanı Ahmet Değirmenci Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

AHMET DEĞİRMENCİ: Cumhuriyet Mahallesi, Yeni Mahalle, Çakmak Mahallesi ve Kalemkaş Mahallesi’ndeki yol yapım ve parke taşı döşeme çalışmalarını tamamladık, ara caddeleri genişlettik. Kardeş belediyemiz İzmir Karabağlar Belediyesi, belediyemize çöp toplama aracı vermişti. Biz de 200 litrelik 50 adet çöp konteyneri aldık. Türkiye Belediyeler Birliği’nden yedi metreküplük çöp kamyonu temin ettik. Belediyemizin bütçesinden 50 adet çöp kovası aldık. Çamlıca ve Teslime Deresi bölgesinde su sondaj çalışması yaptık, güneş panelleri kurduk. Kalemkaş Mahallesi’nde içme suyu hattı çalışmasını tamamladık, sondaj kuyusundan su çıkararak mahalle halkının kullanımına sunduk.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

AHMET DEĞİRMENCİ:
Stratejik hedeflerimizde ve planlarımızda değişiklik yapmadık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

AHMET DEĞİRMENCİ: Beldemizin gelirleri kısıtlı. Belediyemizin İller Bankası’na, Emekli Sandığı’na, SSK İl Müdürlüğü’ne, Mal Müdürlüğü’ne, Türkiye Elektrik Kurumu’na, çeşitli devlet kurumlarına, şahıslara, belediye personeline, emekli olan ve emeklilik tazminatı alamayan personele olan borçları imkânlarımız doğrultusunda ödemeye çalışacağız. Beldemizi çağdaş bir görünüme kavuşturmak için beldemizdeki taş duvarları kaldıracağız, briket ile ihata duvarları yaptıracağız. Ağaçlandırma ve çevre düzenleme çalışmaları yapacağız. Belediyemizin imkânları dahilinde vatandaşlara hizmet sunmaya devam edeceğiz. Yeni projeler geliştireceğiz. Belde belediyesi olmamız sebebiyle öz kaynaklarımız yetersiz. İller Bankası, Beldes Projesi desteğiyle, diğer gelirlerle hizmet vermeye çalıştığımız için gelecek yıl yatırımlarımızı bu durumu göz önüne alarak düzenleyeceğiz.

Belediyenizin il/ilçe belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

AHMET DEĞİRMENCİ
: Büyükşehir belediyeleriyle ve il belediyesiyle işbirliğimiz yok. Önümüzdeki yıl, kardeş belediyelerimizle birlikte neler yapabileceğimiz konusunda görüşeceğimize, vatandaşlara yeni projeler ve hizmetler sunacağımıza inanıyorum.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

AHMET DEĞİRMENCİ:
Küçük bir belediye olduğumuz için sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapamıyoruz. Kent konseyimiz yok.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

AHMET DEĞİRMENCİ:
Dezavantajlı gruplara yönelik projemiz bulunmamaktadır.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

AHMET DEĞİRMENCİ:
Harmanlı, küçük bir belde. Belediye hizmetlerini yerine getirirken ekonomik açıdan zorluk yaşıyoruz.

HARMANLI BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI:
Belediye Meclisi, Belediye Encümeni, Zabıta Memurluğu, Emlak ve Tahsilat Servisi, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü.

MİSYON: Hayata geçirdiğimiz projelerle “Daha iyi hizmeti, daha hızlı, daha etkili, daha verimli ve daha ekonomik nasıl sunarız?” sorusuna cevap aramak. İnsan odaklı hizmetler üretmek.

VİZYON:
Çağa uygun ve çevreye duyarlı bir yönetim anlayışıyla Harmanlı’yı geleceğe hazırlamak.

STRATEJİK HEDEFLER: Belediyeciliği beklentilerin ötesine taşımak.

ÇALIŞAN SAYISI:
9

BÜTÇE:
4.000.000 TL

AHMET DEĞİRMENCİ

Harmanlı beldesinin kurucusu ve ilk belediye başkanıdır. 16 yaşına kadar Almanya’da yaşadı. 2009, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Harmanlı Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler