DEZENFORMASYON HEVESLİSİ BAKANIN ÇIRPINIŞLARI

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında yine belediyelerimize tehditler savurdu. Herkes bilmelidir ki, bu kişi, yalan, iftira ve dedikoduyla iş yapan, dezenformasyon üretmekten başka bir kabiliyeti olmayan, çaresizlik içinde sağa sola savrulan bir bakandır.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçe görüşmeleri yapıldı. Görüşmeler sırasında muhalefet milletvekillerinin kendisine yönettiği sorulara ve eleştirilere yanıt veremeyen Süleyman Soylu, hamasi söylemlere ve hakaretlere sığınarak, yaptığı haksızlıkları gizlemeye ve kendisini aklamaya çalıştı. Seçilmiş belediye başkanlarımıza saldırmayı da ihmal etmedi. Bazı belediyelerimizin isimlerini vererek, bu belediyelerle ilgili basın toplantısı yapacağını söyledi.

Süleyman Soylu’nun ve ekibinin 2019 yerel seçimlerinden bu yana belediyelerimizin üzerinde nasıl baskı kurduğu herkesin malumu. Her gün belediyelerimize talimatlı müfettişler gönderiliyor. Belediye başkanlarımıza haksız ve hukuksuz soruşturmalar açılıyor. Örneğin, seçilmiş Yalova Belediye Başkanımız, hakkındaki suçlamalardan aklanmasına rağmen, iki buçuk yıldır görevine iade edilmiyor. Birçok belediye başkanımız da aynı mağduriyeti yaşıyor.

Bu kişi, geçen yılki bütçe görüşmelerinde de belediyelerimize haksız ithamlarda bulunmuştu. Terörle ilişkisi olan 557 kişinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe alındığını söylemişti. Ancak bir yıl geçmesine rağmen bu iddiasını ispatlayamadı. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlarına yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Bu çalışanların evlerine sabah erken saatlerde, kameralar eşliğinde operasyon düzenlendi. Ancak 13 kişi kısa sürede serbest bırakıldı. Üstelik, gözaltına alınan bir çalışanın şehit çocuğu olduğu ortaya çıktı. Soylu’nun belediyelerimize yönelik açıklamaları içi boş bir iftiradan ibaret kaldı. Bunlardan ders almamış olacak ki, yine belediyelerimizi tehdit etmeye başladı. Açık söylemek gerekirse, Süleyman Soylu, dezenformasyon üreten, oturduğu koltuğa yakışmayan, dedikoduyla iş yapan bir isimden başka bir şey değildir. Belediyelerimize saldırarak beceriksiz yönetimlerini gözlemeye çalışıyorlar. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, başaramayacaklar. Bizim belediyelerimiz halktan aldığı güçle, halk için çalışmaya devam edecek. Biz de onların hakkını, hukukunu savunmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.