"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Elçin: “Artvin’i her alanda geliştirmeyi amaçlıyoruz”

  • 21 Kasım 2022
Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin Belediye Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulundu.

İnsani Gelişme Vakfı, “İnsani Gelişme ve Sürdürülebilir Kalkınma: Yerel Yönetimler 2021” büyükşehir/il raporunu Ekim 2022’de yayımladı. Raporun hangi endekslerinde yer alıyorsunuz?

DEMİRHAN ELÇİN
: İnsani Gelişme Vakfı tarafından yayımlanan “İnsani Gelişme ve Sürdürülebilir Kalkınma: Yerel Yönetimler 2021” raporunda yer aldığımız endeksler:

•    “Eşitsizliklerin Azaltılması”
•    “Güvenli Şehir”
•    “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme”
•    “Nitelikli Eğitim”
•    “Sağlık ve Kaliteli Yaşam”
•    “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı”
•    “Sürdürülebilir Çevre ve Enerji”
•    “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar”
•    “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”

İnsani gelişme ve sürdürülebilir kalkınma endekslerinin gelecek vizyonu ve amaçları kapsamında yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?

DEMİRHAN ELÇİN:
Kentimize yatırım yapmadan önce vatandaşlarla bir araya geliyoruz, onların fikirlerini alıyoruz. Belediyemizin meclis toplantılarını her ay farklı bir mahallede halka açık yapıyoruz. Vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinliyoruz. İnsan odaklı projeleri hayata geçirmek ve çalışmalarımızın sahiplenilmesi için bu yöntemi önemsiyoruz.

Yerel düzeyde insani gelişme ve sürdürülebilir kalkınma endekslerinin göstergeleri bağlamında önümüzdeki dönem için hedefleriniz nelerdir?

DEMİRHAN ELÇİN:
“Sağlık ve Kaliteli Yaşam”, “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” kapsamında kentimizi geliştirmek amacıyla bir ekip kurmayı, bu alanlarda proje üretmeyi ve daha güzel bir Artvin yaratmayı hedefliyoruz.

Raporda yer aldığınız endekslerin sonuçlarına göre belediyenizde geliştirilmesi ve güçlendirilmesi gerektiğini düşündüğünüz unsurlar var mı? Varsa, bu doğrultuda hangi çalışmaları yapmayı planlıyorsunuz?   

DEMİRHAN ELÇİN:
“Güvenli Şehir” endeks kategorisinde ilk sırada, “Nitelikli Eğitim” kategorisinde 6., “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme” kategorisinde 14. sırada yer alıyoruz. Diğer bileşenlerde ortalama ve ortalamanın altındayız. Hedefimiz, kentimizin başarı grafiğini yükseltmek. Ortalama ve ortalamaya yakın olduğumuz kategorilerde daha üst sıralara yükselmek amacıyla çalışmaya devam edeceğiz. “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” endeksi doğrultusunda kentimizin gelecek 50 yılını planladık, içme suyu ve kanalizasyon hatlarının altyapısını yeniledik. Doğalgaz yatırımıyla kentimizin temiz olan havasını daha da temiz hâle getirdik. Organik tarıma önem veriyoruz. Ata tohumları seraları kurduk, burada ata tohumlarından ürettiğimiz fideleri vatandaşlara ücretsiz dağıtıyoruz.


Önerilen Haberler