Gaziemir Belediyesi geri dönüşüm farkındalığı yaratmayı hedefliyor

• 21 Kasım 2022
Gaziemir Belediyesi, geri dönüşümde farkındalık yaratmak için yarışma başlattı.

Çocuklara çevre sevgisi ve sıfır atık bilinci aşılamak için okullarda geri dönüşüm konusunda eğitimler veren Gaziemir Belediyesi, öğrenciler için özel bir yarışma düzenliyor. Ambalaj atığı, elektronik atık ve bitkisel atık yağ olmak üzere üç kategoride düzenlenen yarışma, 12 Mayıs’a kadar devam edecek. Kampanya kapsamında okullarda toplanan atıklar, lisanslı firmalar tarafından alınacak ve geri dönüşüm endüstrisine kazandırılacak. İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında önemli adımlar attıklarının, çocuklara geri dönüşüm alışkanlığı kazandırmak için özel çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Başkan Halil Arda, “Öğrencileri kampanyamıza katılmaya, kâğıt, plastik, elektronik atıklarını ve bitkisel atık yağları okullarındaki geri dönüşüm kumbaralarına atmaya davet ediyorum,” dedi.