Hocaların hocasının ismi Konak’ta yaşayacak

• 21 Kasım 2022
Konak Belediyesi, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Semtevi hizmete açıldı.

Konak Belediyesi’nin restore ederek kente kazandırdığı, Tarihi Kentler Birliği’nden “Başarı Ödülü” alan İkizevler binası, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Semtevi adıyla hizmete açıldı. Türkiye’de iletişim biliminin öncü isimlerden, kadın hakları, siyaset ve göç konularında çok önemli başarılara imza atan Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’ın duygu dolu anlar yaşadığı açılış, vefa örneği oldu. Açılışta konuşan Başkan Abdül Batur, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyetin temsilcisi olan, kadın hakları savunucusu, değerli hocamız Nermin Abadan Unat’ın adının bu güzel binada yaşaması, bu dönemde yaptığımız en onurlu işlerden biridir. Kanal yaparız, yol yaparız, başka binalar yaparız, ama burada cumhuriyet yaşayacak,” dedi.