Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nin 23’üncüsü başladı

• 21 Kasım 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 23. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültür Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası, Fransız Kültür Merkezi ve Migros’un desteklediği 23. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali başladı. İzmir Kısa Film Festivali’nin Başka Sinema’yla yaptığı ortaklıkla seçilen altı kısa film, vizyona girme şansı buldu. Festivalle kısa filmlere ilginin artması, kısa filmlerin vizyonda izleyiciyle buluşması hedefleniyor. Özel seçkilerle 300’ün üzerinde filmi seyircilerle ücretsiz buluşturan festival kapsamında atölye çalışmaları ve söyleşiler yapıldı. Animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde Altın Kedi Ödülleri için yarışan filmler, yönetmen Ömer Faruk Sorak başkanlığında değerlendirildi.