“Asya’nın Sakarcan’ı Ziyareti” seyirciyle buluştu

• 28 Kasım 2022
İzmit Belediyesi’nin desteğiyle 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında “Asya’nın Sakarcan’ı Ziyareti” adlı tiyatro oyunu sergilendi.

İzmit Belediyesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde düzenlediği etkinliklerle farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Etkinlikler kapsamında çocukların cinsel istismardan korunmayı ve sınırlarını öğrenmesini hedefleyen “Asya’nın Sakarcan’ı Ziyareti” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Çocuk Eğitim Akademisi’nin kurucusu Eğitmen Gürkan Kap’ın kaleme aldığı oyun, izleyicilerle buluştu. İstanbul Üniversitesi Çocuk Koruma, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından desteklenen ve 35 farklı etkinlikte sahnelenen tiyatro oyunu, 5-9 yaş arasındaki çocukların mahremiyet eğitimi almasını da hedefliyor.