Dinç: “Daha iyi hizmetler üretmek istiyoruz”

• 28 Kasım 2022
Yolkonak Belediye Başkanı Nurettin Dinç Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

NURETTİN DİNÇ: Pompa otomasyon sistemine geçerek beldemizdeki içme suyu sorununu çözdük. Merkez Mahallesi’ndeki mezarlığa istinat duvarı yaptık, wc çalışmalarını tamamladık. DSİ işbirliğiyle standartlara uygun üç adet köprü yaptık.
Sel ve doğal afetler nedeniyle bozulan ve yarım kalan yollara parke taşı döşemeye devam ediyoruz. Sel ve doğal afetlere karşı istinat duvarları yaptık.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

NURETTİN DİNÇ
: Stratejik hedeflerimizde ve planlarımızda değişiklik yapmadık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

NURETTİN DİNÇ:
Altyapı ve yol çalışmalarını tamamlamak istiyoruz.

Belediyenizin il/ilçe belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

NURETTİN DİNÇ:
İl ve ilçe belediyesiyle işbirliği yapmadık. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden iki adet personel aracı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden cenaze taşıma aracı ve on adet çöp konteyneri aldık. Diğer kardeş belediyeler, taleplerimize olumlu dönüş yapmadı.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

NURETTİN DİNÇ
: Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmıyoruz. Kent konseyimiz yok.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

NURETTİN DİNÇ:
Dezavantajlı gruplara yönelik projelerimiz yok.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

NURETTİN DİNÇ:
Ekonomik sıkıntılar yaşıyoruz. Kredi taleplerimiz için İller Bankası’ndan, bakanlıklardan olumlu geri dönüş alamadık.

YOLKONAK BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI:
Mali Hizmetler Müdürlüğü.

MİSYON:
Katılımcılık, şeffaflık, güvenilirlik, tarafsızlık, sosyal belediyecilik, kalite, verimlilik, yenilikçilik, liderlik, çevreye duyarlılık.

VİZYON: Daha iyi hizmetler üretmek.

STRATEJİK HEDEFLER:  Yerel ihtiyaçları ve ortak talepleri karşılamak, insana değer vermek, çevreyle uyumlu, kaliteli ve çözüm odaklı hizmetler üretmek, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak.

ÇALIŞAN SAYISI: 8

BÜTÇE
: 4.664.933 TL

NURETTİN DİNÇ

İlk ve ortaöğrenimini Niksar’da tamamladı. 2004-2009 yılları arasında CHP Belde Başkanlığı ve esnaflık yaptı. 2019 yerel seçimlerinde Yolkonak Belediye Başkanı seçildi. Evli ve üç çocuk babasıdır.