Eskişehir Belediyesi kadın sağlığı konusunda eğitimlerini sürdürüyor

• 28 Kasım 2022
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir’deki Türk ve yabancı tarım işçisi kadınların kadın sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi protokolü kapsamında üçüncü grup eğitimlere başladı.

Fransa Ankara Büyükelçiliği’nin proje çağrısıyla Eskişehir’de çalışan tarım işçisi kadınların kadın sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen ve ikinci kez hibe alan projenin eğitimleri devam ediyor. Desteklenmeye değer görülen başarılı projeyle Türk ve yabancı uyruklu tarım işçisi kadınlarla çalışmalarına başlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve MUDEM, sosyal uyumun desteklenmesi, öz bakım ürünlerine erişim, cinsel sağlık ve üreme sağlığı haklarının korunması konularında eğitimler düzenliyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde 12 Türk ve 12 yabancı kadın tarım işçisinin katıldığı üçüncü grup eğitimleri de başladı. Eğitimler beş hafta sürecek ve 5 Aralık’ta tamamlanacak. Dördüncü grupla devam edecek, toplamda dokuz ay sürecek eğitimler kapsamında Alpu ilçesinden 70 Türk tarım işçisi, Eskişehir merkezdeki 70 yabancı uyruklu tarım işçisi kadın ve eşleri eğitim alacak.