İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda önemli bir adım

• 28 Kasım 2022

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Çalışanlara Yönelik Hane İçi Şiddetle Mücadele Politika Belgesi”, 25 Kasım’da yürürlüğe girdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan, şiddete maruz bırakılan ya da risk altında olan kadınlara her konuda destek verilecek. 2019 yılından bu yana kadına yönelik şiddetle aktif şekilde mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 444 80 86 numaralı kadın destek hattıyla İstanbullu kadınların da yanında. Sözleşme kapsamında, şiddete maruz bırakılan veya şiddet riski altında olan kadın çalışanlara psikolojik, sosyal ve hukuki destek sunulacak. Kadın çalışanların güvenliği için gerekiyorsa yapılacak. İhtiyaç hâlinde izin, eğitim, sağlık, kreş ve maaş için gerekli destekler sunulacak.