Kadıköy Belediyesi’nden bir ilk

• 28 Kasım 2022
Kadıköy Belediyesi, CDP’nin Şehirler A Listesi’ne giren ilk ve tek ilçe oldu.

CDP Şehirler Programı, iklim eylemi alanında en yüksek puanı alan 123 Şehirler A Listesi’nde Kadıköy’ün olduğunu duyurdu. A listesinde yer alan kentler, A listesinde yer almayan kentlere göre iki kat daha fazla iklim hafifletme ve uyum önlemi alıyor, kentlerinde iklim ivmesi oluşturuyor. İklim eylem planlarına yönelik hayata geçirdiği projelerle listede yerini bulan Kadıköy, CDP Şehirler A Listesi’ne giren Türkiye’deki ilk ve tek ilçe oldu. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Biz, iklim değişikliğiyle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Kadıköy’de, iklim değişikliğinin etkilerini azaltacak katılımcı, bilinçlendirici ve iyileştirici uygulamaları hayata geçiriyoruz, diğer kentlere örnek olmaya çalışıyoruz,” dedi.