Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Çarşı’nın sorunları için uğraşıyor

• 28 Kasım 2022
Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Çarşı’nın sorunlarına kalıcı çözüm bulmak için çalışmalarına devam ediyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin sunduğu rapor ışığında kentsel tasarım projesi hazırlandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, uygulama öncesinde Karşıyaka Çarşı bölgesinde faaliyet gösteren esnafla ve belediye personeliyle bir araya geldi. Karşıyaka Belediyesi ve İZSU ekipleri işbirliğinde projenin uygulama kısmı başlatıldı. Bölgede birleşik sistem şeklinde hizmet veren kanalizasyon ve yağmur suyu hatları birbirinden ayrılıyor. Proje kapsamında gerekli yerlere ızgaralar yerleştirilecek, yağmur suyunun güvenli bir şekilde deşarjı sağlanacak.