Mudanya’dan anaokulu öğrencilerine arkeoloji eğitimi

• 28 Kasım 2022
Mudanya Belediyesi, anaokulu öğrencilerine arkeoloji eğitimi verdi.

Mudanya Belediyesi, M. Agah Bursalı Kreşi’yle Zübeyde Ana Çocuk Akademisi’ndeki öğrenciler için deneysel arkeoloji eğitimi düzenledi. Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli Arkeolog Özlem Akbaş Önsoy tarafından verildi.  “Arkeolojiyi Deneyimliyoruz” atölyesinde çocuklar, toprak havuzunda temsili kazı çalışmaları yaptı, eser çıkarma deneyimi yaşadı. Eğitimde, kazı alanında yapılan çalışmalar, kullanılan ekipman, araç ve gereçler, dikkat edilmesi gereken konular uygulamalı anlatıldı. Öğrenciler, kazı uygulama alanına gömülen imitasyon tarihî eserleri bulmaya çalıştı, sikke tasarladı, mağara resimlerini el baskısıyla canlandırdı.