Yelken Ligi ILCA 1. Ayak Yarışları Ayvalık’ta yapılacak

• 28 Kasım 2022
Ayvalık Belediyesi’nin desteğiyle Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2022 yılı Yelken Ligi ILCA 1. Ayak Yarışları Ayvalık’ta yapılacak.

Ayvalık Yelken Kulübü’nün ev sahipliğinde, Ayvalık Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilecek yarışlar, millî takım seçme yarışı statüsünde yapılacak, seçmelerin birinci ayağını oluşturacak. Ayvalık, yüzlerce yelkenliyi ağırlayacak. 150’den fazla sporcu Ayvalık’ta bir hafta boyunca yarışacak. Galatasaray’dan Fenerbahçe Doğuş’a, İstanbul Yelken’den Marmara’ya, Arkas’tan İskenderun’a, Heybeliada’dan Gökova’ya Türkiye’nin en önemli kulüpleri ve sporcuları Ayvalık’ta ağırlanacak. Sporcuları ziyaret eden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Türkiye’nin en iyi yelkencilerini yetiştiren Ayvalık’ta belli bir süredir yelken sporunun pasif hâle geldiğini fakat kendisinin, Ayvalık Belediyesi’nin, kulüp yönetiminin ve üyelerin desteğiyle yelken sporunu geliştirmeye, hak ettiği noktaya tekrar getirmeye çalıştıklarını ifade etti.