"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kırmızıçicek: “Belediyemizin kaynaklarını etkin ve verimli kullanıyoruz”

  • 29 Kasım 2022
Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçicek Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

CAFER KIRMIZIÇİÇEK: Altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamladık. Belediyemizin araç filosunu genişlettik. Çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları yaptık. Belediye hizmet binasını yeniledik. İlçe meydanını düzenledik. Hayata geçirdiğimiz projeler arasında “Kemal Kılıçdaroğlu Parkı”, “Meydan Projesi”, çay bahçesi, “Pir Kureyş Baba Cemevi”, “Deniz Gezmiş Parkı”, “Mama Ağa Parkı”, açık düğün salonu, “Kemal Tekin Parkı”, “Kamer Genç Parkı”, belediyemize ait üç katlı iş hanının bakım-onarım işlemi, Yemuş ve Kamer Kılıçdaroğlu konukevi yer alıyor.

Belediyemize, bir adet çöp toplama aracı, bir adet ekskavatör, bir adet MST kazıcı, bir adet hidromek marka kazıcı, yükleyici kepçe, bir adet pikap, bir adet itfaiye aracı, bir adet 31+1 otobüs ve iki adet kamyon kazandırdık. Kardeş kentlerle, büyükşehir belediyeleriyle işbirliği neticesinde belediyemize bir adet çöp kamyonu, bir adet otobüs, iki adet cenaze aracı, bir adet traktör, bir adet pikap, bir adet küçük silindir, bir adet çift kabinli pikap kazandırıldı. İlçemizin merkezine ve mahalle içi yollara kilitli parke taş döşedik. Toplu Konut İdaresi’yle işbirliği yaparak konut projemizi hayata geçirmek istiyoruz. Katı atık bertaraf tesisiyle atık su arıtma tesisi kurmak istiyoruz.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

CAFER KIRMIZIÇİÇEK
: Stratejik hedeflerimizde ve planlarımızda değişiklik yapmadık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

CAFER KIRMIZIÇİÇEK: Hedeflerimiz, ilçemizde huzuru ve refahı sağlamak, ilçemizi geliştirmek ve ileri taşımak, projelerimizi hayata geçirmek, yeni projeler üretmek.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

CAFER KIRMIZIÇİÇEK:
İl belediyesiyle herhangi bir çalışmamız yok. Altyapı ve üstyapı çalışmalarında araç desteği alıyoruz.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

CAFER KIRMIZIÇİÇEK:
Sivil toplum kuruluşlarıyla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Kent konseyimiz yok.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

CAFER KIRMIZIÇİÇEK:
Dezavantajlı gruplar için taslak hâlinde olan projelerimiz var.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

CAFER KIRMIZIÇİÇEK:
İlçemizde iş sahalarının olmaması, ilçemizin nüfusunun az olması ve bütçe yetersizliği nedeniyle zorluklar yaşıyoruz.

NAZIMİYE BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Birimi, İtfaiye Birimi, Zabıta Birimi, Emlak ve Tahakkuk Birimi.

MİSYON: Eşit, etkin ve verimli hizmetler sunmak. Şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışını benimsemek. Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek.

VİZYON: İnsan odaklı hizmetler üretmek. Yerinde dönüşüm uygulamalarını hayata geçirmek. Kültürel ve tarihî değerleri yaşatmak. Yenilikçi, çevreci, çağdaş ve demokratik yönetim ilkeleri çerçevesinde öncü bir belediye olmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Toplumsal eşitlik anlayışı çerçevesinde her kesimi gözetmek. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak. Yaşam hakkına saygılı olmak. Toplum sağlığını ön planda tutmak. Sağlık hizmetlerine erişimi sağlamak. Nazımiye’nin doğal, tarihî, kültürel, sanatsal ve turistik değerlerini korumak, zenginleştirmek. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre oluşumuna katkıda bulunmak. Nazımiye’yi daha yaşanabilir bir ilçe hâline getirmek. Doğal afetlere hazırlıklı olmak. Huzurlu ve güvenli bir ilçe ortamı oluşturmak. Belediyemizin kaynaklarını etkin ve verimli kullanmak. Kurumsal kapasiteyi yükseltmek, hizmet verimliliğini artırmak.

ÇALIŞAN SAYISI: 33

BÜTÇE: 10.377.336 TL

CAFER KIRMIZIÇİÇEK


Uzun yıllar ticaretle uğraştı. CHP Gençlik Kolları Başkanlığı ve CHP İlçe Başkanlığı yaptı. 2009 yerel seçimlerinde CHP’den ayrıldı, bağımsız aday oldu, Nazımiye Belediye Başkanı seçildi. Seçimleri kazandıktan sonra CHP’ye döndü. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde tekrar Nazımiye Belediye Başkanı seçildi. Evli ve üç çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler