"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Albuz: “Katılımcı yönetim anlayışını benimsiyoruz”

  • 7 Kasım 2022
Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

OKTAY ALBUZ: Bölgemizin meyve-sebze ihtiyacını karşılıyoruz. Zonguldak halkının güvenli gıdaya ulaşmasını istiyoruz. Tarımsal üretimi güçlendirmek ve üreticiyi desteklemek için çalışmalar yapacağız. Kuracağımız kooperatif aracılığıyla soğuk hava deposu yapacağız, ürünlerin uzun süre korunmasını sağlayacağız.

Beldemizin yollarını düzenleyeceğiz, altyapısını yenileyeceğiz, çevre düzenleme çalışmaları yapacağız. Kanalizasyon ve yağmur suyu toplama hattını yenileyeceğiz. Doğalgaz sorununu çözeceğiz. Çevre dostu uygulamalarla hava kirliliğini önleyeceğiz. Elektrik hattını yeraltına alacağız. TOKİ’nin ikinci etap konutlarına destek vereceğiz. Kanal Park Projesi’ni hayata geçireceğiz. Kanal Park’ta, halı saha, çocuk parkı, yürüyüş ve bisiklet yolu, oturma grupları yer alacak. Beldemize lise kazandıracağız. Eğitime elimizden geldiğince destek vereceğiz. Filyos Irmağı’nın sedde içine alınmasıyla kazanılan alanları imara açıp rant elde etmek için değil, kamu yararı için kullanacağız. Bu alana kapalı spor salonu yapacağız. CHP’li belediyelerin peyzaj düzenlemesinde kullanacağı süs bitkisi ve ağaç ihtiyacını karşılayacağız. Belediyemize modern bir garaj ve kapalı araç parkı kazandıracağız. Devlet Su İşleri Müdürlüğü işbirliğiyle dereleri ıslah edeceğiz. Hobi bahçeleri kuracağız. Bu sayede hem atıl durumdaki arazileri değerlendireceğiz hem de istihdam imkânı yaratacağız. Orman Müdürlüğü’yle iletişime geçeceğiz, orman vasfını yitiren arazilerde mesire alanı ve aile çay bahçesi yapacağız. Beldemize itfaiye teşkilatı kazandıracağız. Vatandaşların daha güvenli şartlarda yaşamasını sağlayacağız Zabıta teşkilatının personel ihtiyacını karşılayacağız. Beldemize modern duraklar inşa edeceğiz. Beldemizdeki sosyal hayatı renklendireceğiz. “Beyaz Masa” kuracağız. Bu sayede vatandaşlar, taleplerini ve şikâyetlerini 7/24 iletebilecek. Beldemizdeki camileri temizleyeceğiz, çevre düzenlemesi yapacağız, cenaze hizmetlerini ücretsiz vereceğiz.
 
Altyapı çalışmalarında sona yaklaştık. TOKİ’nin ikinci etap konutları kısa sürede tamamlanacak. 10 hektarlık orman arazisi için Orman Bölge Müdürlüğü’nden talepte bulunduk. Arazi belediyemize kiralandı. Orman arazisine mesire alanı yapacağız. Alo 153’ü hayata geçirdik. “Halk Sandığı” ve 0 549 5461000 numaralı WhatsApp hattı hizmet vermeye devam ediyor.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

OKTAY ALBUZ:
Stratejik hedeflerimizde ve planlarımızda değişiklik yapmadık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

OKTAY ALBUZ: Beldemize kültür merkezi ve hastane kazandırmak istiyoruz.  Devam eden projelerimizin hepsini tamamlayacağız. Hayata geçirdiğimiz her proje hatırlanacaktır.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

OKTAY ALBUZ:
İşbirliği yaptığımız belediye yok.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

OKTAY ALBUZ
: Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızın isteklerini karşılamak için belediyemizin imkânlarını seferber ediyoruz. Bakacakkadı Sosyal Yardımlaşma Derneği’yle işbirliğimiz sürüyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyoruz. Okula giden çocuklara kitap, kırtasiye malzemesi, okul çantası ve ulaşım desteğinde bulunuyoruz.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

OKTAY ALBUZ:
Hizmetlerimizi, hedeflerimizi, çalışmalarımızı köy ve kahve toplantılarında anlatıyoruz.  Vatandaşların sorunlarını dinliyoruz, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

OKTAY ALBUZ:
Bürokratik engellerle karşılaşıyoruz. İller Bankası’ndan gelen payın düşük olması nedeniyle maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Akaryakıt fiyatlarındaki fiyatlar sebebiyle bakım ve onarım çalışmalarında zorlanıyoruz. Belediyemizin iş makineleri ve hizmet araçları eski olduğu için bazı ihtiyaçlara cevap veremiyoruz.

BAKACAKKADI BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI: Zabıta, Emlak ve Tahsilat, Su İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü.

MİSYON: Katılımcı yönetim anlayışını benimsemek. İhtiyaçları tespit etmek ve karşılamak. Vatandaşların refah düzeyini yükseltmek. Sürdürülebilir projeler üretmek. Kaynakları etkin ve verimli kullanmak.

VİZYON: Altyapı ve üstyapı sorunlarını çözmek. Refah düzeyi yüksek, örnek hizmet anlayışına sahip olan bir yerel yönetim modeli oluşturmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek. Üreten ve gelişen bir belediye olmak. Her kesime hitap etmek. Şartlar ne olursa olsun, vatandaşların taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılamak.

ÇALIŞAN SAYISI: 13

BÜTÇE: 11.500.000 TL

OKTAY ALBUZ

Çaycuma Endüstri Meslek Lisesi’ni bitirdi. CHP’nin çeşitli kademelerinde görev aldı. 2019 yılında Bakacakkadı Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler