YÜKLENİYOR
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Ankara Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle “Arıcılıkta Kışlatma Eğitimi” düzenledi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, başkentte arıcılığı geliştirmek, arıcıların üretim ve pazarlama sürecinde yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmak ve Ankara balının marka değerini artırmak amacıyla arıcılara yönelik eğitim programlarına bu yıl da devam ediyor. Bu kapsamda Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Ankara Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle “Arıcılıkta Kışlatma Eğitimi” düzenlendi. Ankaralı tüketicilere sağlıklı ve kaliteli bal ulaştırmak, kovan arılarının sağlıklı genlere sahip olmasını sağlamak amacıyla Beypazarı, Kahramankazan ve Elmadağ ilçelerinde 120 arı üreticisine teorik eğitim verildi. Eğitimlerde, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Sedat Sevin ve ziraat yüksek mühendisi Alim Tutar, kimyasallar, nosema hastalığı, bakteriyel hastalıklar, arı bağırsak sağlığı, viral hastalıklar, mikrobiyota, kış ve bahar bakımı, temizlik, bitkisel çözümler ve mücadele yöntemleri hakkında bilgi verdi.