"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Bozdoğan: “Spor hizmetlerine öncelik tanıyoruz”

  • 7 Kasım 2022
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Belediyenizin spora yönelik hizmetlerinden ve spor politikalarından bahseder misiniz? Yurttaşların ruh/beden sağlığını geliştirmek, serbest zaman değerlendirme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hangi projeleri hayata geçirdiniz?

HALUK BOZDOĞAN
: Öncelikli hedefimiz, vatandaşlara daha iyi imkânlar sunmak, spora teşvik eden çalışmalar yapmak. Amacımız, spor kültürünü yaygınlaştırmak. Bu anlayışla kurslar düzenliyoruz, spor etkinliklerine destek veriyoruz. Spor politikamızı vatandaşların talepleri ve önerileri doğrultusunda oluşturuyoruz. Bunu yaparken diğer branşlara da ayrım gözetmeden aynı destekleri verdiğimize inanıyoruz. Politikadan çok ilke edindiğimiz kriterler her kesimden yetenekli olan sporcuları eşitlik ve adalet çerçevesinde desteğimizi sağlamaktayız. Hizmet verirken bu konuları göz önünde bulunduruyoruz ve spor olgusunu kentimizde sürekli arttırma hedefinde çalışıyoruz. Tarsus Belediyesi Spor Kulübü, 13 branşta (futbol, basketbol, voleybol, boks, karate, güreş, muaythai, wushu, kick boks, özel sporlar, triatlon, yüzme, atletizm) faaliyet gösteren, profesyonel liglerde kadın basketbol ve voleybol takımları olan, süper amatör ligde futbol takımı bulunan, bu yıl 1.870 sporcusuyla Çukurova bölgesinde en fazla sporcuya sahip olan kulüptür. Belediyemizin müdürlükleri bünyesinde açılan spor kurslarıyla vatandaşların ruh ve beden sağlığını geliştirmeyi esas alıyoruz. İlçemize spor kompleksleri kazandırıyoruz, yaşam boyu spor merkezleri ve spor alanları oluşturuyoruz, yeşil alanlarda spor faaliyetlerini artırıyoruz. Atatürk Gösteri Merkezi’ni, vatandaşların spor yapması için hizmete açıyoruz. Çocuklara spor sevgisi kazandırmak, rekabet kültürünü öğretmek, genç yetenekleri keşfetmek için yaz/kış sezonu için basketbol, voleybol, futbol spor okulları çalışmalarımız devam ediyor.

Dezavantajlı grupları spora teşvik etmek, sportif aktivitelere yönlendirmek için spor tesisleri ve alanları oluştururken nelere dikkat ediyorsunuz? Özellikle çocukları ve gençleri ön planda tutan spor etkinlikleri düzenlediniz mi?

HALUK BOZDOĞAN:
Öncelikli görevimiz, ulusal/uluslararası spor organizasyonları düzenlemek, yaz spor okulları ve gençlik kampları aracılığıyla gençlere ulaşmak, sporun her alanında bilimsel araştırmalar ve eğitim çalışmaları yapmak. Sporun, dezavantajlı grupların hayatındaki katkısına, sosyal dışlanmayı ve ayrımcı tutumu engelleyen etkisine dikkat çekilmeli. Ödüllü “Halk Koşusu” düzenledik, 7’den 70’e her vatandaşın bu etkinliğe katılmasını sağladık. Karboğazı etkinlikleri kapsamında çeşitli kulüplerle işbirliği yaptık, gençler için doğa yürüyüşleri düzenledik. Çocukları spora teşvik etmek amacıyla Tarsus Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde spor kursları ve organizasyonları gerçekleştirdik. Kırsal mahallelerde “Köyler Arası Futbol Turnuvası” düzenledik. Spor tesislerinin ve alanlarının erişilebilir olmasına dikkat ediyoruz. Engelli vatandaşlarla kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlar için sportif aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Sportif aktivitelerin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

Bölgenizdeki spor kulüplerine ve sporculara destek oluyor musunuz? Spor yönetimi alanında, spora prestij kazandıracak ve sportif faaliyetleri yaygınlaştıracak uygulamalarda konunun uzmanlarıyla, üniversitelerle, ilgili kurum/kuruluşlarla işbirliği yapıyor musunuz?

HALUK BOZDOĞAN:
Tarsus Belediyesi Spor Kulübü’ne, sporculara her konuda destek veriyoruz, kulübün ve sporcuların başarılarıyla gurur duyuyoruz. Tarsus Belediyesi Spor Kulübü’nün karatede 12 millî sporcuyla Avrupa ve Balkan şampiyonluğu, muaythai, wushu ve kick boks dalında 15 millî sporcuyla Türkiye ve Avrupa derecesi, boksta kadınlar dünya ikinciliği, Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa derecesi, güreşte olimpiyat ikinciliği ve Avrupa derecesi var. Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Bölgesel Ligi’nde büyük bir başarıya imza attı, 2020-2021 sezonunda şampiyon oldu ve Türkiye Basketbol Federasyonu Kadınlar 1. Lig’e yükseldi. Kadın Voleybol Takımı, Voleybol Kadınlar 1. Ligi’nde Mersin’i temsil etti. Bölgemizdeki amatör spor kulüpleriyle işbirliği yapıyoruz, ekipman, yer tahsisi vb. birçok konuda amatör spor kulüplerine destek oluyoruz. 11 spor branşında amatör sporculara eğitim veriyoruz, maddi destekte bulunuyoruz, onların başarılarıyla ilçemizin sporda ilerlemesine katkıda bulunuyoruz. Belediyemizin çatısı altındaki havuzlara, stantlara, gençlik merkezlerine, spor salonlarına erişimi kolaylaştırıyoruz. Sportif faaliyetlerde kurumsal işbirliklerine önem veriyor, üniversitelerle, okullarla birlikte ortak spor etkinlikleri düzenliyoruz. İlgili kurum ve kuruluşlarla iletişim kuruyoruz, vatandaşların her imkândan faydalanmasını istiyoruz. Spor bilimleri fakülteleriyle, spor federasyonlarıyla işbirliği yapıyoruz, satranç turnuvaları düzenliyoruz. Spor eğitimleri ve kurumsal işbirlikleriyle spor yönetimi konusunda vatandaşları bilinçlendiriyoruz. Pilates, sabah koşusu gibi sportif aktivitelerde uzman eğitmenlerle birlikte hizmet veriyoruz. Tarsus İdman Yurdu’nun liglerde başarılı olması için destek veriyoruz. İlçemizdeki bisiklet topluluklarıyla ortak çalışmalara imza atıyoruz. Amatör spor kulübü yöneticileriyle bir araya geliyor, fikir alışverişinde bulunuyoruz.  Tarsus’ta sporun daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Spor hizmetlerini planlarken kaynak, bütçe, mevzuat ve uygulama açısından zorluklarla karşılaşıyor musunuz? Spor politikalarına ilişkin önerileriniz nelerdir?

HALUK BOZDOĞAN:
Tasarruf tedbirleri kapsamında bütçemizi doğru kullanmak, az maliyetle çok iş yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanıyoruz, spora ayrılan kaynağın artmasını sağlıyoruz. Tarsus Belediyesi Spor Kulübü ve Tarsus İdman Yurdu için sponsorluk anlaşmaları yapıyor, desteklerle kaynaklarımızı doğru kullanıyor, herhangi bir sorunla karşılaşmamak için çalışıyoruz. Spor imkânları oluşturmak bizim için önemli. CHP’li belediyelerin yetiştirdiği sporcular ülkemizi uluslararası alanda temsil ediyor, büyük başarılar kazanıyor. Yeni stadyumlar ve spor tesisleri yapıyoruz. Sağlık Yerleşkesi Projesi’yle ilçemize katkıda bulunmayı hedefliyoruz. 15.000 kişilik stadyum projesi kapsamında kapalı tribün futbol sahası ve kapalı spor salonu yapımına başladık. Belediyelerle vatandaşlar arasındaki ilişkide spor hizmetleri önemli bir yer tutuyor. Etkin spor hizmetleri, belediye-vatandaş arasındaki ilişkiyi ve güven duygusunu artıracaktır. Biz de vatandaşların isteklerine göre çalışmalarımıza yön veriyoruz, sportif aktiviteleri erişilebilir hâle getiriyoruz, spor politikamız çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


Önerilen Haberler