Burhaniye’de çevre eğitim düzenlendi

• 7 Kasım 2022
Burhaniye Belediyesi, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde çevre eğitimi düzenledi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen yönetmeliğe uygun olarak çevre duyarlılığı konusunda çalışmalar yapan, Balıkesir’de Sıfır Atık Belgesi’ne sahip olan belediyeler arasında yer alan Burhaniye Belediyesi, ilçedeki eğitim kurumlarında eğitim vermeye devam ediyor. Çevre eğitimine, yaklaşık 250 üniversite öğrenci ve öğretim görevlileri katıldı. Eğitim, Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan çevre mühendisleri Barış Karalar ve Burcu Batur Baylan tarafından verildi. Eğitimde, çevre kavramı, çevre kirliliği ve sonuçları, iklim değişikliği, atık yönetimi ve sıfır atık konularında bilgi verildi.