"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Gürün: “Farklı branşlarda spor kursları açıyoruz”

  • 7 Kasım 2022
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Belediyenizin spora yönelik hizmetlerinden ve spor politikalarından bahseder misiniz? Yurttaşların ruh/beden sağlığını geliştirmek, serbest zaman değerlendirme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hangi projeleri hayata geçirdiniz?

OSMAN GÜRÜN:
Türkiye’nin nüfusu genç ve dinamik. Özellikle eğitim çağındaki çocukların doğru yönlendirmeyle, deneyimli antrenörlerle dünya çapında başarılar elde edebilen sporcular olabileceğini düşünüyorum. Muğla genelinde farklı spor branşlarına destek oluyor, deneyimli antrenörler eşliğinde başarılı sporcuları müsabakalara hazırlıyoruz. Muğla’yı ve ülkemizi ulusal/uluslararası turnuvalarda başarıyla temsil edecek sporcuları yetiştirmek için çalışıyoruz. Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız. “Bisiklet Sürmeyi Öğrendim” projesi kapsamında gönüllü eğitmenler eşliğinde (Morpedal Kadın Bisiklet Derneği) Kışla Bisiklet Eğitim Merkezi’nde 2021 yılı itibarıyla başlayan kurslara 4-68 yaş arasındaki vatandaşlar katıldı. Ayrıca uzman eğitmenleri sağlıklı yaşam egzersizi etkinlikleriyle (yürüme, koşu, step, aerobik, pilates, dinamik/statik egzersiz) açık havada vatandaşlarla buluşturuyoruz. Uzmanlar, spor hakkında vatandaşlara bilgi veriyor, vatandaşların daha bilinçli ve sağlıklı spor yapmasına yardımcı oluyor.

Dezavantajlı grupları spora teşvik etmek, sportif aktivitelere yönlendirmek için spor tesisleri ve alanları oluştururken nelere dikkat ediyorsunuz? Özellikle çocukları ve gençleri ön planda tutan spor etkinlikleri düzenlediniz mi?

OSMAN GÜRÜN:
7’den 70’e herkes spor yapabilsin diye farklı branşlarda spor kursları düzenliyoruz. Ücretsiz düzenlediğimiz yaz/kış spor kurslarında çocukların kaliteli zaman geçirmesi için çalışmalar yürütüyoruz. 6-12 yaş arasındaki çocuklar için hafta içi her gün satranç, masa tenisi, taekwondo, voleybol, tenis, zumba, atletizm, akıl ve zekâ oyunları, temel hareket eğitimi veriyoruz. Yaz/kış spor kurslarıyla çocuklarda spor bilincini ve özgüvenini geliştirmeyi amaçlıyor, öğrencilere takım ruhunu aşılamayı, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Özel gereksinimli sporculara da alanında uzman eğitmenler tarafından eğitim veriliyor. “Minik Kulaçlar Havuzla Buluşuyor” projemiz kapsamında çocuklara yüzme eğitimi veriyoruz.

Bölgenizdeki spor kulüplerine ve sporculara destek oluyor musunuz? Spor yönetimi alanında, spora prestij kazandıracak ve sportif faaliyetleri yaygınlaştıracak uygulamalarda konunun uzmanlarıyla, üniversitelerle, ilgili kurum/kuruluşlarla işbirliği yapıyor musunuz?

OSMAN GÜRÜN
: Muğla’yı ve ülkemizi başarıyla temsil edecek sporcular yetiştirmek amacıyla ilgili tüm kurumlarla işbirliği yapıyor, amatör spor kulüplerine nakdi yardımda bulunuyoruz. Sporun ülkemiz için önemini biliyoruz, çocukları ve gençleri farklı spor branşlarına yönlendirmeye, onlara destek olmaya devam ediyoruz. Okçuluk, masa tenisi, voleybol gibi branşlarda Avrupa’da ve ülkemizde elde ettikleri başarılarla bizi gururlandıran birçok sporcumuz var. Önemli günlerde ve haftalarda kentimiz genelinde spor organizasyonları düzenliyoruz, vatandaşların sporla iç içe olmasını sağlamak için çalışıyoruz.

Spor hizmetlerini planlarken kaynak, bütçe, mevzuat ve uygulama açısından zorluklarla karşılaşıyor musunuz? Spor politikalarına ilişkin önerileriniz nelerdir?

OSMAN GÜRÜN
: Başarılı, ahlaklı ve zeki sporcular yetiştirmek için ilgili kurumların koordinasyonunun artırılması ve sağlamlaştırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyorum. Spor federasyonları, eşitlikçi politikalar uygulamıyor. Farklı kurumlara yapılan destekle bize verilen destek arasında fark var. Bu konuda daha hakkaniyetli bir politika izlenmeli ve işbirliği artırılmalı. Bu sorunların aşılabileceği inancındayım. İlgili kurumların spor faaliyetlerine ilişkin düzenlemelerde ortak akılla hareket etmesi gerekiyor. Spor federasyonlarının her kulübe ve branşa eşit şekilde yaklaşması sporu ileri taşıyacaktır.


Önerilen Haberler