"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kerimoğlu: “Spor bilincini geliştirecek çalışmalar yapıyoruz”

  • 7 Kasım 2022
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Belediyenizin spora yönelik hizmetlerinden ve spor politikalarından bahseder misiniz? Yurttaşların ruh/beden sağlığını geliştirmek, serbest zaman değerlendirme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hangi projeleri hayata geçirdiniz?

BÜLENT KERİMOĞLU:
“Bakırköy’de Spor Yapmayan Kalmasın” projesini hayata geçirdik, Türkiye’de birçok kuruma örnek olduk. Bakırköy’de ve çevre ilçelerde yaşayan vatandaşlara birçok spor dalında profesyonel hizmetle spor ve sağlıklı yaşam konusunda danışmanlık hizmeti veriyoruz. Yetişkinlere ve çocuklara yönelik verdiğimiz spor hizmetleri arasında yüzme, tenis, sabah jimnastiği (ilçemizdeki parklarda ve spor salonlarında hafta içi ve hafta sonu), folklor yer alıyor.

Dezavantajlı grupları spora teşvik etmek, sportif aktivitelere yönlendirmek için spor tesisleri ve alanları oluştururken nelere dikkat ediyorsunuz? Özellikle çocukları ve gençleri ön planda tutan spor etkinlikleri düzenlediniz mi?

BÜLENT KERİMOĞLU:
Engelli vatandaşlar ve sporcu adayları tesislerimizden ücretsiz yararlanıyor, bu konuda spor kulüplerine de destek oluyoruz. Düzenlediğimiz spor etkinliklerinde dezavantajlı gruplara öncelik veriyoruz, onların hedeflerine ve isteklerine uygun koşulları sağlamaya çalışıyoruz. Ulusal bayramlarda çocuklar ve gençler için spor şenlikleri düzenliyoruz, başarılı sporcuları ödüllendiriyoruz. İlçemizdeki okullarla ortak projeler kapsamında işbirliği yapıyoruz. Okulların spor müsabakalarına ve düzenledikleri turnuvalara destek oluyoruz, bu etkinliklere ev sahipliği yapıyoruz, tesislerimizi onların kullanımına açıyoruz.

Çocuklar için Türkiye’nin en nitelikli spor okullarını açıyoruz. Yaz/kış spor okullarında, futbol, voleybol, basketbol, tenis, jimnastik, yüzme, paletli yüzme, bocce branşlarında eğitim veriyoruz. Ayrıca sinema, satranç, edebiyat, müzik gibi alanlarda da eğitimler vererek çocukların keyifli zaman geçirmesini sağlıyoruz. Yaz/kış okullarında yılda 5.000-7.000 çocuğa temel eğitim veriliyor. Bazı eğitimleri, tesislerimizi kullanan spor kulüplerinin işbirliğiyle veriyoruz. Spor kulüpleri, yetenekli sporcuları kendi takımlarına alıp yetiştiriyor.
Bu sayede hem sporculara hem de ülke sporuna katkıda bulunuyoruz. Altı yıl önce başlattığımız bu proje sayesinde 2022 yılında dünya şampiyonalarında altısı altın olmak üzere 12 madalya kazandık, ülkemizin gururu olduk.

Bölgenizdeki spor kulüplerine ve sporculara destek oluyor musunuz? Spor yönetimi alanında, spora prestij kazandıracak ve sportif faaliyetleri yaygınlaştıracak uygulamalarda konunun uzmanlarıyla, üniversitelerle, ilgili kurum/kuruluşlarla işbirliği yapıyor musunuz?

BÜLENT KERİMOĞLU:
Türkiye’nin en büyük spor komplekslerinden biri olan Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’yle Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksi, elliye yakın spor kulübüne ve yaklaşık 5.000 sporcuya altyapı hizmeti veriyor. İlçemizdeki spor kulüplerine ekipman, saha, ulaşım desteği veriyoruz. Spor kulüpleriyle toplantılar yapıyoruz, fikir alışverişinde bulunuyoruz. Yurtiçindeki ve yurtdışındaki millî takımların spor tesislerimizden yararlanmasını sağlıyoruz. Emniyet ve Hava Harp Okulu mensuplarının çalışmaları için spor tesislerimizde altyapı hizmeti veriyoruz. Her yıl sporla ilgili panel düzenliyoruz, akademisyenleri panele davet ederek spor bilincinin gelişmesine katkıda bulunuyoruz.

Spor hizmetlerini planlarken kaynak, bütçe, mevzuat ve uygulama açısından zorluklarla karşılaşıyor musunuz? Spor politikalarına ilişkin önerileriniz nelerdir?

BÜLENT KERİMOĞLU:
Bütçemizin önemli bir bölümünü kültür, sanat ve spor alanındaki hizmetlerimizi geliştirmek, vatandaşların ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamak için kullanıyoruz. Spor hizmetlerini planlarken önceliğimiz, uygulanabilirlik. Yönetim anlayışımız sadece Bakırköy’e hizmet etmek değil, çevre ilçelere de hizmet etmektir. Çevre ilçelerde ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının tesislerimizden faydalanmasını sağlıyoruz, hatta sporla ilgilenmeleri için onlara destek oluyoruz. İlçe/İl Spor Müdürlüğü’yle ortak çalışmalar yapıyoruz, gençlerin ve vatandaşların sportif aktivitelerden yararlanması amacıyla çalışıyoruz. Mevzuatla ilgili karşılaştığımız zorlukları spor federasyonlarıyla, spor kulüpleriyle çözmeye gayret ediyoruz.


Önerilen Haberler