Yangına Dirençli Köy Projesi hayata geçiyor

• 7 Kasım 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Ormancılar Derneği ve Ege Orman Vakfı işbirliğiyle Yangına Dirençli Köy Projesi’ni hayata geçiriyor.

Orman yangınlarıyla mücadelede örnek çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Türkiye Ormancılar Derneği ve Ege Orman Vakfı’yla Yangına Dirençli Köy Projesi kapsamında protokol imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin köylere verdiği su tankerleriyle orman yangınlarına erken müdahale edildiğini ve yangınların büyümeden kontrol altına alındığını belirten Başkan Tunç Soyer, “Bu çalışmalarla da orman yangınlarıyla mücadelede etkin sonuçlar alınacağına inanıyorum. Protokollerin çok kıymetli olduğunu biliyorum. Sadece İzmir için değil, ülke genelinde de aynı uygulamalar yapılsın, hepimizin en büyük hazinesi olan ormanları hep birlikte koruma imkânı bulalım,” dedi.