Yıldırım: “Hizmette ve kalitede örnek olmak istiyoruz”

• 7 Kasım 2022
Adıyaman Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

İSKENDER YILDIRIM: Hayata geçirdiğimiz projeleri ve çalışmaları şöyle sıralayabilirim:

•    Kent Park,
•    Mezbaha,
•    Yol, kaldırım ve altyapı çalışmaları,
•    Hastane taksi,
•    Anne-bebek bakım odaları,
•    Engelli evi,
•    E-dershane,
•    Halk Masası.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

İSKENDER YILDIRIM:
Stratejik hedeflerimizde ve planlarımızda herhangi bir değişiklik yapmadık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

İSKENDER YILDIRIM: Önümüzdeki dönem hedeflerimiz arasında kreş, yaşlı bakım merkezi, cami ve gasilhane yer alıyor. Hayata geçirdiğimiz tüm projelerin hatırlanmasını isteriz.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

İSKENDER YILDIRIM:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle eğitim çalışmaları yaptık, Kent Park Projesi’ni hayata geçirdik.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

İSKENDER YILDIRIM
: Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyoruz. Katılımcı bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

İSKENDER YILDIRIM:
Maddi durumu iyi olmayan ailelere ve yaşlılara destek oluyoruz. Engelli vatandaşlar için “Engelsiz Yaşam Merkezi” ve “Engelsiz Kafe” projelerimizi tamamlamak üzereyiz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

İSKENDER YILDIRIM:
Bürokratik engellerle karşılaşıyoruz. Bütçe açısından zorluk yaşıyoruz.

GÖLBAŞI BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI:
Zabıta Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Su Tahsilat Şefliği, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Evlendirme Memurluğu.

MİSYON:
Gölbaşı’yı huzur ve refah içinde yaşanan bir ilçe yapmak.

VİZYON:
Hizmette ve kalitede örnek belediye olmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Cumhuriyetçi, devletçi, halkçı ve Atatürkçü anlayışla, parti disipliniyle, devletine saygı duyan ve toplumun değerlerine sahip çıkan bir belediye olmak.

ÇALIŞAN SAYISI: 224

BÜTÇE:
100.400.000 TL

İSKENDER YILDIRIM

İlk ve orta öğrenimini Gölbaşı’da tamamladı. Yıllarca CHP’ye emek veren bir ailenin çocuğudur. Evli ve iki çocuk babasıdır.