"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Yüksel: “Sporda tesisleşmeye önem veriyoruz”

  • 7 Kasım 2022
Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Belediyenizin spora yönelik hizmetlerinden ve spor politikalarından bahseder misiniz? Yurttaşların ruh/beden sağlığını geliştirmek, serbest zaman değerlendirme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hangi projeleri hayata geçirdiniz?

GÖKHAN YÜKSEL: Hizmetlerimizi ve projelerimizi planlarken önceliklerimiz var. Hedeflerimizden biri, sporda tesisleşme (spor tesisleri, spor parkları vb.). Hizmete sunduğumuz tesisler arasında Atalar Spor Tesisi, Dragos Su Sporları İskelesi ve Yakacık Spor Tesisi yer alıyor. Atalar Mahallesi’ndeki toprak sahayı yeniden düzenledik. Sahayı, halı sahası, yürüyüş parkuru, çocuk alanları ve sosyal tesis sayesinde fonksiyonel hâle getirdik. Yakacık Mahallesi’ndeki toprak sahayı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle donanımlı bir spor tesisine dönüştürmek için çalışmalara başladık. Karlıktepe Mahallesi’ndeki 10 dönümlük alana spor tesisi kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Cumhuriyet Mahallesi’nde ilk etabı tamamlanan Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturulan spor alanlarıyla vatandaşları buluşturmak istiyoruz. İlçemizdeki parklarda sabah sporu hizmeti veriyoruz, parklardaki yürüyüş/koşu alanlarının değerlendirilmesini sağlıyoruz. Yıl içinde spor etkinlikleri düzenliyoruz. Uğur Mumcu’yu Anma Koşusu ve Dragon Yarışı gibi büyük çapta etkinlikler düzenleyerek spora yönelik ilgiyi artırmayı hedefliyoruz.

Dezavantajlı grupları spora teşvik etmek, sportif aktivitelere yönlendirmek için spor tesisleri ve alanları oluştururken nelere dikkat ediyorsunuz? Özellikle çocukları ve gençleri ön planda tutan spor etkinlikleri düzenlediniz mi?

GÖKHAN YÜKSEL: Dragos sahilindeki Su Sporları Merkezi’yle, merkezin hemen yanındaki Yelken Okulu’yla birlikte su sporlarına önem veriyoruz. Denize kıyısı olan bir ilçeyiz, bunun ayrıcalığını yaşıyoruz. Dragos Su Sporları Merkezi’nde, su sporları (kano, yelken, kürek vb.) eğitimi veriyoruz. Merkezde, 15-60 yaş arasındaki vatandaşlara kano ve kürek eğitimi verirken, Yelken Yaz Okulu’nda, 12 yaşa kadar çocuklara eğitim imkânı sağlıyoruz. Ayrıca çocuklara 12 ay boyunca sekiz branşta eğitim olanağı sunuyoruz. Çocuklar, bu eğitimlerden ücretsiz yararlanıyor, yetenekleri ve istekleri doğrultusunda spor branşlarında gelişiyor.

Bölgenizdeki spor kulüplerine ve sporculara destek oluyor musunuz? Spor yönetimi alanında, spora prestij kazandıracak ve sportif faaliyetleri yaygınlaştıracak uygulamalarda konunun uzmanlarıyla, üniversitelerle, ilgili kurum/kuruluşlarla işbirliği yapıyor musunuz?

GÖKHAN YÜKSEL: Spora, sporculara ve kulüplere her zaman destek veriyoruz. İlçemizde yaklaşık 50 spor kulübü var. Bu kulüplere malzeme desteğinde ve maddi destekte bulunuyoruz. Kulüplerdeki sporcuların gelişimine dair desteğimiz tam. Spora gönül veren sporcuların her zaman yanındayız. Kartallı gençlerin, sporun en az bir dalıyla ilgilenebilmesi imkân yaratmaya devam edeceğiz.

Spor hizmetlerini planlarken kaynak, bütçe, mevzuat ve uygulama açısından zorluklarla karşılaşıyor musunuz? Spor politikalarına ilişkin önerileriniz nelerdir?

GÖKHAN YÜKSEL: Hedeflerimiz arasında sporda tesisleşmenin olduğunu belirtmiştim. Bu süreç, bütçe ve kaynakla doğrudan ilintili. İmkânlar doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yerel yönetimlerin bu konuda da desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Spor politikalarının yeniden yapılandırılması, belediye, spor ve eğitim üçgeninde yapılabileceklerin ortak bir paydada toplanması yararlı olacaktır.


Önerilen Haberler