KANAYAN BİR YARAYI KAPATMAK İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

Ülkemizdeki ekonomik buhran, vatandaşları derin yoksullukla karşı karşıya bıraktı. Derin yoksulluktan en fazla çocuklar etkilendi. Ekonomik yoksunluk yaşayan ailelerdeki öğrenciler, beslenme sorunu yaşamaya mahkûm edildi. İktidarın bu konuda herhangi bir adım atmaması, krizi daha da derinleştirdi.

Okullarda bir öğün ücretsiz yemek verilmesine ilişkin önerimizi TBMM’ye sunmuştuk. Ancak önerimiz, Cumhur İttifakı’na mensup milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Bu gelişme üzerine Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve saygıdeğer eşi Selvi Kılıçdaroğlu, ihtiyaç sahibi öğrencilerin yaşadığı beslenme sorununu gündeme getirdi, öğrencilere günde bir öğün sağlıklı beslenme desteği verilmesi çağrısında bulundu.

Birçok belediyemiz uzun süredir yoksul mahallelerdeki okullardan başlayarak öğrencilere bu hizmeti sunuyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı üzerine beslenme desteğine ilişkin uygulamaları diğer belediyelerimizde yaygınlaştırmak için çalışmalara başladık. Geçtiğimiz hafta tüm belediye başkanlarımıza bu konuda resmî bir yazı gönderdik. Öğrencilerin beslenme sorununu çözmek için seferberlik başlattık.

İktidarda olmasak bile elimizi taşın altına koyuyor, çözüm üretiyoruz. Kanayan bir yarayı kapatmak için harekete geçiyoruz. Evladının çantasına yiyecek koyamayan anneler, arkadaşlarının arasında kuru ekmekle öğün geçiren çocuklar için yola çıkıyoruz. Bu konuyu siyasi tartışmalardan ayrı değerlendiriyor, sorunun çözümüne odaklanıyoruz.

Belediyelerimizin neredeyse her iyi hizmetini engellemeye çalışan iktidara da çağrıda bulunuyoruz: TBMM’de reddettiniz, ama belediyelerimizin bu hizmetine de engel olmaya kalkmayın, öğrencilerin ekmeğine göz dikmeyin. Siz de belediyelerimizin bu çabasına destek verin.