"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ataç: “Her öğrenim kademesine yönelik proje geliştiriyoruz”

  • 19 Aralık 2022
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Belediyenizin tüm öğrenim kademelerindeki öğrencilere yönelik beslenme desteği kapsamındaki çalışmalarından bahseder misiniz? Süreci koordine etmek için ayrı bir birim oluşturdunuz mu?

AHMET ATAÇ:
Ülkemizdeki ekonomik koşulların farkındayız. Özellikle kentimizdeki üniversiteli gençler beslenme konusunda zorluk yaşıyor. Bu nedenle geçtiğimiz yıl üniversite öğrencilerine ücretsiz akşam yemeği desteği vermeye başladık. Bu yıl da hizmetimiz devam ediyor. 2022 Ekim-Aralık ayları arasında 11.200 üniversite öğrencisine ücretsiz akşam yemeği ikramında bulunduk. Sabah çorbası ikramımız da devam ediyor. 2022 Ekim-Aralık ayları arasında bu hizmetimizden 3.000 öğrenci yararlandı. İlkokul öğrencileri için de beslenme desteğine başladık. Okul girişinde açılan stantlar aracılığıyla öğünleri çocuklara ulaştırıyoruz. Projeyi ilerleyen süreçte kent genelindeki okullarda uygulamayı hedefliyoruz. Çalışmaları ve süreci, belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yürütüyor.

Erken çocukluk dönemi, ilk ve ortaöğrenim dahil olmak üzere çocuklar için beslenme desteğini planlarken hangi kriterleri göz önünde bulunduruyorsunuz?

AHMET ATAÇ:
Belediyemiz bünyesindeki Erken Çocukluk Eğitimi Merkezleri’nde 36-57 ay arasında 160 çocuğa hizmet veriliyor. Çocukların sabah kahvaltıları, öğle yemekleri ve ikindi kahvaltı menüleri diyetisyen eşliğinde kalori hesabı yapılarak, yaş gruplarının beslenme dengeleri gözetilerek aylık olarak hazırlanıyor.

Üniversite öğrencilerinin sağlıklı, kaliteli ve uygun fiyatlı gıdaya ulaşması için hayata geçirdiğiniz uygulamalar nelerdir?

AHMET ATAÇ:
Üniversite öğrencileri için ücretsiz yemek hizmetimiz yeni dönemde de devam edecek. Geçtiğimiz yıl 54.000 öğrencinin yararlandığı yemek desteği, “Gel Beraber Olsun” sloganıyla sürüyor. Hafta içi her gün Yeşiltepe Mahallesi’nde üniversite öğrencilerine ücretsiz akşam yemeği veriyoruz. Nihal-İsmail Akçura Aşevi’nde uzman personelimiz tarafından özenle pişirilen yemekler, 18:00-20:00 saatleri arasında öğrencilere ikram ediliyor. Üniversite öğrencileri, öğrenci belgesi ibraz ederek yemek ikramından faydalanıyor. 19 Mayıs Gençlik Merkezi’nde hafta içi her sabah 08:30-10:30 saatleri arasında çorba ikramımız da devam ediyor.

Beslenme desteğine ilişkin çalışmalarınızda uzmanlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, eğitim kurumlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Bütçe, mevzuat ve işleyiş açısından sorun yaşıyor musunuz?

AHMET ATAÇ:
Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyoruz. Ancak devlet okullarıyla işbirliği yapmakta zorlanıyoruz. Okullarda çocuklara vereceğimiz beslenme desteğinin siyasi nedenlerden ötürü engellenmesinden ve çocukların bu süreçten zarar görmesinden endişe ediyoruz. Beslenmeyle ilgili sıkıntıların yerelde belediyeler eliyle çözülmesinin doğru olduğuna inanıyoruz. Bu konuda oluşturulacak bütçe, çocuklara, gençlere ve ailelere daha fazla destek olmamızı sağlayacak, bu sayede sorunlar da çözülecek.


Önerilen Haberler