Başkan Gümrükçü “Erken yaşta diş fırçalama alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz”

• 19 Aralık 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi işbirliğiyle önleyici sağlık hizmetleri devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Çiğli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından planlanan çalışmalar kapsamında Çiğli’de ikamet eden anaokulu ve ilkokul öğrencileri haftanın iki günü ziyaret ediliyor. Kasım ayında 1.000 öğrencinin (anasınıfı ve ilkokul) ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı, öğrencilere diş macunu ve fırçası dağıtıldı, uygulamalı olarak diş fırçalama teknikleri öğretildi. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Tedavi edilmesi gereken ancak maddi sıkıntılar sebebiyle tedavisi yapılamayan çocukların masraflarını da biz üstleneceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte sürdürdüğümüz uygulama kapsamında çocuklara erken yaşta diş fırçalama alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz,” dedi.