"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Böcek: “Beslenme desteği uygulamalarını artırmak istiyoruz”

  • 19 Aralık 2022
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Belediye Gazetesi’ne düşüncelerini aktardı.

Belediyenizin tüm öğrenim kademelerindeki öğrencilere yönelik beslenme desteği kapsamındaki çalışmalarından bahseder misiniz? Süreci koordine etmek için ayrı bir birim oluşturdunuz mu?

MUHİTTİN BÖCEK:
Okul öncesi eğitim veren kreşlerde ve gündüz bakımevlerinde sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı veriyoruz. Üniversite öğrencilerine Akdeniz Üniversitesi’nin kampüsünde çorba ikramı yapıyoruz. Süreci, belediyemizin Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturduğumuz Çocuk ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’yle yürütüyoruz.

Erken çocukluk dönemi, ilk ve ortaöğrenim dahil olmak üzere çocuklar için beslenme desteğini planlarken hangi kriterleri göz önünde bulunduruyorsunuz?

MUHİTTİN BÖCEK
: Okul öncesi eğitim veren kreşlerde ve gündüz bakımevlerinde yemek menüleri diyetisyenler tarafından hazırlanıyor. İlk ve ortaöğrenim öğrencileri için beslenme desteği uygulamamız yok. Kepez ilçesinde sosyo-ekonomik açıdan ihtiyaç sahibi okulları tespit etmek amacıyla çalışmalara başladık. Bu okullarda öğle yemeği vereceğiz. Belediyemizden sosyal kart alan ailelerin çocukları için gıda desteği sağlayacağız.

Üniversite öğrencilerinin sağlıklı, kaliteli ve uygun fiyatlı gıdaya ulaşması için hayata geçirdiğiniz uygulamalar nelerdir?

MUHİTTİN BÖCEK:
Belediyemize ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarında ücretsiz sabah kahvaltısı ve akşam yemeği hizmeti veriyoruz. Üniversite öğrencileri için Akdeniz Üniversitesi’nin kampüsünde her sabah çorba ikramımız var. Sınav zamanlarında kampüsteki kütüphanede akşam da çorba ikramı yapıyoruz.

Beslenme desteğine ilişkin çalışmalarınızda uzmanlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, eğitim kurumlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Bütçe, mevzuat ve işleyiş açısından sorun yaşıyor musunuz?

MUHİTTİN BÖCEK
: Akdeniz Üniversitesi’yle protokollerimiz olduğu için Akdeniz Üniversitesi’nin kampüsündeki çorba ikramı hizmetinde herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Bu hizmet, belediyemizin Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü’yle Çocuk ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından veriliyor. Hizmetin bütçesi, belediyemizin Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın bütçesinden sağlanıyor.


Önerilen Haberler