"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Gürün: “Üniversite öğrencilerinin ekonomik koşullarını iyileştirmek istiyoruz”

  • 19 Aralık 2022
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Belediyenizin tüm öğrenim kademelerindeki öğrencilere yönelik beslenme desteği kapsamındaki çalışmalarından bahseder misiniz? Süreci koordine etmek için ayrı bir birim oluşturdunuz mu?

OSMAN GÜRÜN:
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güvendiği, “Bütün ümidim gençliktedir,” dediği, geleceğimizin teminatı gençlere biz de güveniyoruz. İhtiyaç duydukları her alanda onların yanında olmak için çalışıyoruz. Ülkemizin ağır ekonomik koşullarında öğrencilerin rahat nefes alması için onlara gıda desteğinde ve nakdi destekte bulunuyoruz. Üniversite öğrencilerinin sağlıklı beslenmesi için her gün 550-600 kişilik sabah çorbası hizmeti veriyoruz. Belediyemizin “Halk Kart” uygulamasından yararlanan ailelerin okuyan çocukları için yılda bir kez 600 TL eğitim desteği sağlıyoruz. Sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi amacıyla “Halk Kart” sistemine aylık yaklaşık 550 TL (öğrenci başına eğitim süresince) “okulda sağlıklı gıda öğünü” ek ödemesi yapmayı planlıyoruz, bu projemizi en kısa sürede hayata geçireceğiz. Süreci, belediyemizin sosyal yardım personeli ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü yürütüyor.

Erken çocukluk dönemi, ilk ve ortaöğrenim dahil olmak üzere çocuklar için beslenme desteğini planlarken hangi kriterleri göz önünde bulunduruyorsunuz?

OSMAN GÜRÜN:
Hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir ülke için sosyal yardımlarımızı artırıyoruz. Çocukların ve gençlerin en temel hakkı olan beslenmeyle ilgili çalışmalarımızı uzman personelimizle birlikte en ince ayrıntısına kadar planlıyoruz. Öğrencilere her sabah çorba ikramında bulunuyoruz. Kreşler ve gündüz bakımevleri dahil olmak üzere belediyemiz bünyesinde verilecek beslenme desteğinde diyetisyen tarafından hazırlanan beslenme listelerini dikkate alıyoruz, planlamamızı bu doğrultuda yapıyoruz.

Üniversite öğrencilerinin sağlıklı, kaliteli ve uygun fiyatlı gıdaya ulaşması için hayata geçirdiğiniz uygulamalar nelerdir?

OSMAN GÜRÜN
: Muğla’nın 13 ilçesinde, 569 mahallesinde her vatandaşa hizmetlerimizle ulaşıyor, gençlerin sosyal yaşamına katkıda bulunuyoruz. Kurslar, eğitim programları, tarımsal destekler, spora yapılan yatırımlar aracılığıyla üniversite öğrencileri için projeler hayata geçiriyoruz, onların yanında olmaya çalışıyoruz. Ailesi Muğla sınırlarında ikamet eden üniversite öğrencilerinin ailelerine, iki seferde ödenmek kaydıyla toplam 4.080 TL tutarında nakdi eğitim desteği veriyoruz. Üniversite öğrencilerinin ekonomik koşullarını iyileştirmeye çalışıyoruz, onların sağlıklı ve kaliteli gıdaya ulaşmasına destek oluyoruz.

Beslenme desteğine ilişkin çalışmalarınızda uzmanlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, eğitim kurumlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Bütçe, mevzuat ve işleyiş açısından sorun yaşıyor musunuz?

OSMAN GÜRÜN:
Beslenme desteğine ilişkin çalışmalarımızı profesyonel meslek elemanları planlıyor ve takip ediyor. Sürece dahil olmak isteyen sivil toplum kuruluşlarıyla da ortak çalışmalar yapıyoruz. Bütçe, mevzuat ve işleyiş açısından zorluk yaşamıyoruz. Merkezî yönetim başta olmak üzere tüm kurumların gençlere destek olması gerekiyor. Gençlerin umuda, desteklenmeye ihtiyacı var. Gençlerin her zaman yanındayız.


Önerilen Haberler