Mudanya Belediyesi, Mudanya Arkeoloji Günleri düzenledi

• 19 Aralık 2022

Mudanya Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü işbirliğiyle düzenlenen “Mudanya Arkeoloji Günleri” başladı. Mudanya Arkeoloji Günleri’nin ilk konuğu, “Antik Çağda Aydınlatma Araçları: Kandiller” temasıyla Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Deniz Pastutmaz Sevmen oldu. Doç. Dr. Hakan Öniz, “Türkiye’de Sualtı Arkeolojisi Geçmişi ve Geleceği”, Prof. Dr. Nurettin Arslan “Assos-Arkeoloji ve Diplomasi”, Prof. Dr. Zeynep Koçel, “Trakya’da Bir Başkent Perinthos&Herakleıa: Kazılara Başlarken”, Doç. Dr. Serdar Hakan Öztaner, “Çift Yakalı Kent: Nysa Ad Maeandrum”, Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, “75. Yılında Kültepe- Kaniş Kazıları”, Doç. Dr. Ali Umut Türkcan, “Çatalhöyük Neolitik Dönem Araştırmaları ve Alan Yönetimi Çalışmaları” ile Tirilye Taş Mektep’te arkeloji meraklıları ve öğrencilerle buluştu.