“Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Hazine Avı” düzenlendi

• 19 Aralık 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı, Kentimiz İzmir Derneği ve UNDP Türkiye işbirliğiyle “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Hazine Avı” düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı, Kentimiz İzmir Derneği ve UNDP Türkiye işbirliğiyle iklim krizine, eşitsizliğe, yoksulluğa ve açlıkla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Hazine Avı” düzenlendi. Etkinlikte, dünya için özgür, adil ve barış dolu bir gelecek kurmanın önemi vurgulandı. 17 sürdürülebilir kalkınma amacının her biri için oluşturulan şifreleri çözmeyi amaçlayan 79 takımdan oluşan Hazine Avı’nda 315 yarışmacı, “Kimseyi Geride Bırakmama” temasıyla farklı rollere bürünerek insanlar arasındaki eşitsizlikleri deneyimledi. Tüm şifreleri çözerek son noktaya ulaşan 28 takımın koordinasyonu 35 gönüllü tarafından sağlandı.