Türker: “Aksaray’ın en iyi belediyesi olmayı amaçlıyoruz”

• 19 Aralık 2022
Saratlı Belediye Başkanı Zeki Türker Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

ZEKİ TÜRKER: Vaatlerimiz arasında kilitli taş fabrikası kurmak, beldemizin su ve imar sorununu çözmek, sosyal etkinlikler düzenlemek, çevre düzenlemesi yapmak, yaşlılar için sosyal alanlar oluşturmak yer alıyordu. Göreve geldiğimiz günden bu yana vaatlerimizi yerine getirmek için çalışıyoruz.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

ZEKİ TÜRKER:
Stratejik hedeflerimizde ve planlarımızda herhangi bir değişiklik yapmadık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

ZEKİ TÜRKER: Hedeflerimizi şöyle sıralayabilirim:
•    Temiz ve huzurlu bir belde olmak
•    Yaşlılar için bakımevi
•    Turizmi geliştirmek
•    Yeşil alanları artırmak
•    Doğalgaz
•    Güneş enerjisi santrali

Belediyenizin il/ilçe belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

ZEKİ TÜRKER:
Sosyal tesislerin desteklenmesi ve iyileştirilmesi sürecinde işbirliği yapıyoruz.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

ZEKİ TÜRKER:
Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmıyoruz. Kent konseyimiz yok.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

ZEKİ TÜRKER:
Gençleri sosyal aktivitelere yönlendirecek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracak çalışmalar yapmayı planlıyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

ZEKİ TÜRKER
: Araç-gereç yetersizliği, katılım paylarının düşük olması nedeniyle zorluk yaşıyoruz.

SARATLI BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI: Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü.

MİSYON: Adaletli, hoşgörülü, demokrat, yapıcı bir belediye olmak.

VİZYON: Aksaray’da en iyi belediye olmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Katılımcılığa yönelik eğitim programları geliştirmek.

ÇALIŞAN SAYISI: 11

BÜTÇE
: 6.900.000 TL

ZEKİ TÜRKER
Saratlı’da çiftçilik, şoförlük ve nakliyecilik yaptı. 2019 yerel seçimlerinde Saratlı Belediye Başkanı seçildi. Evli ve dört çocuk babasıdır.