Arıcı: “Hedeflerimize ulaşmak için çalışıyoruz”

• 26 Aralık 2022
Şambayat Belediye Başkanı Nejdet Arıcı Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

NEJDET ARICI: Beldemizin içme suyu sorununu çözdük. Mahallelerin yollarına kilitli parke taşı döşedik. Yol bakım ve onarım çalışmaları yaptık. Belde içi ulaşımda kolaylık sağladık. Gençler için sosyal alanlar oluşturduk. Gençlerin istihdamına yönelik çalışmalar gerçekleştirdik. Beldemize doğalgaz getirmek için çalışmalara başladık. Altyapı çalışmalarına ağırlık verdik.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

NEJDET ARICI:
Stratejik hedeflerimizde ve planlarımızda değişiklik yapmadık. Hedeflerimize ulaşmak için çalışıyoruz.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

NEJDET ARICI: Beldemizdeki işsizlik sorununu çözmek istiyoruz. Beldemizin refah seviyesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Güneş enerjisi sistemi kurmayı planlıyoruz.

Belediyenizin il/ilçe belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

NEJDET ARICI:
İl belediyesiyle ortak çalışma alanımız yok. Kardeş belediyemiz İzmir Karabağlar Belediyesi, kilitli parke taşı çalışmasından ve diğer hizmetlerde bize yardımcı oldu. Büyükşehir belediyeleri de belediyemize destek oluyor.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

NEJDET ARICI:
Beldemizdeki sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyoruz. Kent konseyimiz yok.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

NEJDET ARICI:
Dezavantajlı gruplara yönelik projemiz yok.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

NEJDET ARICI
: Muhalefet partisinin belediyesi olduğumuz için ödeneğimiz az. Bu nedenle beldemiz için yatırım yapamıyoruz. Taleplerimiz de karşılanmıyor.

ŞAMBAYAT BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI:
  Belediye Başkanlığı.

MİSYON: Vatandaşlara en doğru şekilde hizmet etmek.

VİZYON: Bir dönem daha hizmetlerimize devam edebilmek.

STRATEJİK HEDEFLER: Beldemizdeki yaşam kalitesini ve refah seviyesini yükseltmek.

ÇALIŞAN SAYISI: 39

BÜTÇE: 15.000.000 TL

NEJDET ARICI

İlk ve ortaöğrenimini Gölbaşı’nda tamamladı. CHP’ye yıllarca emek veren bir ailenin çocuğudur. Evli ve iki çocuk babasıdır.