"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Balkan: “Çocukların sağlıklı beslenmesini hedefliyoruz”

  • 26 Aralık 2022
Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan Belediye Gazetesine düşüncelerini aktardı.

Belediyenizin tüm öğrenim kademelerindeki öğrencilere yönelik beslenme desteği kapsamındaki çalışmalarından bahseder misiniz? Süreci koordine etmek için ayrı bir birim oluşturdunuz mu?

CENGİZ BALKAN:
Göreve geldiğimiz günden bu yana beldemizin daha yaşanabilir bir yer olması için çalışıyoruz. Ekonomik koşulların her geçen gün zorlaştığı bu dönemde geçim sıkıntısı yaşayan aileler ve vatandaşlar var. Biz de sosyal belediyecilik anlayışıyla hemşerilerimizin yanında olmaya çalışıyor, bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Belediyemiz Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’yle Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi’nin birlikte yürüttüğü “Bugün Yemekler Belediyeden” projesi kapsamında çocuklar için öğle yemeği hazırlanıyor. Çocukların sağlıklı beslenmesini hedefliyoruz.  Belediyemizin personeli tarafından öğle yemeği öğrencilere ulaştırılıyor.

Erken çocukluk dönemi, ilk ve ortaöğrenim dahil olmak üzere çocuklar için beslenme desteğini planlarken hangi kriterleri göz önünde bulunduruyorsunuz?

CENGİZ BALKAN:
Taşımalı eğitim sistemiyle devlet okullarında okuyan çocukların beslenme ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencileri tespit ediyoruz. Uzmanların da görüşlerini alarak öğrencilerin protein ağırlıklı beslenmesini sağlıyoruz. Yemekleri, beldemizin en kaliteli zeytinyağıyla yapıyoruz.

Üniversite öğrencilerinin sağlıklı, kaliteli ve uygun fiyatlı gıdaya ulaşması için hayata geçirdiğiniz uygulamalar nelerdir?

CENGİZ BALKAN:
Beldemizde meslek yüksekokulu ve üniversite olmadığı için üniversite öğrencilerine yönelik çalışma yapamıyoruz.

Beslenme desteğine ilişkin çalışmalarınızda uzmanlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, eğitim kurumlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Bütçe, mevzuat ve işleyiş açısından sorun yaşıyor musunuz?

CENGİZ BALKAN
: Beslenme desteğine ilişkin çalışmalarımızda eğitim kurumlarının yöneticileriyle işbirliği yapıyoruz. Eşitlik ilkesi doğrultusunda, sivil toplum kuruluşlarının ve gönüllülerin desteğiyle beldemizdeki tüm okullara beslenme desteğinde bulunuyoruz. Sağlıklı beslenme bizim için çok önemli. Anneler ve babalar, belediyemizin beslenme desteği uygulamalarından memnun. “Bugün Yemekler Belediyeden” projesinin ilk aşamasını liselerde başlattık. Projeyi, beldemizdeki diğer okullarda da hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Proje kapsamında tüm okullarda filtrasyon sistemi kuracağız, öğrencilerin ücretsiz su içmesini sağlayacağız. Bütçe, mevzuat ve işleyiş açısından herhangi bir sorun yaşamıyoruz



Önerilen Haberler