"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Bulut: “İlkokul öğrencilerine beslenme çantası desteği veriyoruz”

  • 26 Aralık 2022
Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

Belediyenizin tüm öğrenim kademelerindeki öğrencilere yönelik beslenme desteği kapsamındaki çalışmalarından bahseder misiniz? Süreci koordine etmek için ayrı bir birim oluşturdunuz mu?

TURHAN BULUT:
Beslenme desteği kapsamındaki çalışmalarımıza hassasiyet gösteriyoruz. “Bizim Çocuklarımız” projesi kapsamında çocuklara bir öğün beslenme ikram ediyoruz. Çocukların bir hafta boyunca tüketebileceği gıda ürünlerinin yer aldığı beslenme çantalarını belediyemizin sosyal tesislerindeki aşçılar hazırlıyor. Beslenme çantalarını çocukların evlerine ulaştırıyoruz. Beslenme desteğine ilişkin çalışmaları belediyemizin Özel Kalem Birimi’yle koordine ediyoruz.

Erken çocukluk dönemi, ilk ve ortaöğrenim dahil olmak üzere çocuklar için beslenme desteğini planlarken hangi kriterleri göz önünde bulunduruyorsunuz?

TURHAN BULUT:
Ülkemizde gittikçe ağırlaşan ekonomik koşullar nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan aileler, çocuklarının okul masraflarını karşılamakta zorlanıyor. Hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek, okulunda aç kalmayacak. Çocukların gelişim sürecinde beslenmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle ihtiyaç sahibi ailelere belli periyotlarla gıda yardımında bulunuyoruz. İlkokul öğrencilerine beslenme çantası desteği veriyoruz. Çocukların gelişimine katkıda bulunan, sağlıklı ve organik gıdaları tercih ediyoruz, beslenme çantalarını hijyen kurallarına uygun olarak hazırlıyoruz.

Üniversite öğrencilerinin sağlıklı, kaliteli ve uygun fiyatlı gıdaya ulaşması için hayata geçirdiğiniz uygulamalar nelerdir?

TURHAN BULUT:
Belediyemizin sosyal tesislerindeki fiyatları üniversite öğrencilerinin bütçesine uygun hâle getirdik. Üniversite öğrencilerine gıda yardımı da yapıyoruz.

Beslenme desteğine ilişkin çalışmalarınızda uzmanlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, eğitim kurumlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Bütçe, mevzuat ve işleyiş açısından sorun yaşıyor musunuz?

TURHAN BULUT:
Beslenme desteğine ilişkin çalışmalarımızda sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyoruz. Ayrıca okul aile birlikleriyle, okulların yöneticileriyle koordineli çalışıyoruz, beslenme desteği uygulamalarını birlikte planlıyoruz. Çocuklara ulaştırdığımız beslenme çantalarını belediyemizin sosyal tesisindeki kafeteryada hijyen koşullarına uygun olarak hazırlıyoruz. Bütçe açısından sorun yaşamıyoruz. Amacımız, çocuklara ve ailelere desteğimizi sürdürülebilir kılmak.


Önerilen Haberler