Çelik: “Beldemizi geliştirecek hizmetler üretiyoruz”

• 26 Aralık 2022
Yeşiltepe Belediye Başkanı Tahsin Çelik Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

TAHSİN ÇELİK: 2014 yılında göreve başladım. Yazın tozuyla, kışın çamuruyla meşhur olan beldemizi tozdan, çamurdan kurtaracağız dedik, sözümüzü tuttuk. Yol çalışmalarını tamamladık. Beldemizde düğün salonu yoktu, vatandaşların özel günlerini düşünerek düğün salonu yaptık. Beldemize yeni parklar, taziye evi, morg ve gasilhane kazandırdık. Cenaze hizmetlerini ücretsiz sunduk. Öğrencileri okullarına ücretsiz taşıdık. Doğalgaz için projemizi gönderdik, yanıt bekliyoruz.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

TAHSİN ÇELİK:
Halktan kopuk bir belediyeyi âdeta halkın evine dönüştürdük. Çünkü sosyal belediyecilik anlayışımız bunu gerektiriyor. Bu anlayışla çalışmaya devam edeceğiz.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

Belediyenizin il/ilçe belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

TAHSİN ÇELİK:
İl/ilçe belediyesiyle ortak proje yapmadık.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

TAHSİN ÇELİK:
Sivil toplum kuruluşlarıyla uyum içinde çalışıyoruz, tarım ve hayvancılıkla ilgili eğitim planlaması yapıyoruz. Kent konseyimiz yok.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

TAHSİN ÇELİK:
Dezavantajlı gruplara yönelik projemiz yok.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

TAHSİN ÇELİK:
Mali kaynaklarımız yetersiz. Projelerimize merkezî yönetimden destek alamıyoruz.

YEŞİLTEPE BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI:
Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü.

MİSYON: Anadolu’nun parlayan yıldızı olmak.

VİZYON: Hedeflerimize ulaşmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Bölgede bir numara olmak.

ÇALIŞAN SAYISI: 14

BÜTÇE: 4.429.000 TL

TAHSİN ÇELİK

Tarım ve hayvancılıkla uğraştı. Türkiye Şeker Fabrikası’nda işçi olarak çalıştı. CHP Gençlik Kolları’nda ve partinin diğer kadrolarında görev aldı. Sivil toplum kuruluşlarında çalıştı. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde eğitimine devam etmektedir.  Evli ve üç çocuk babasıdır.