"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Çelik: “Öğrencilerin günlük kalori ihtiyacını dikkate alıyoruz”

  • 26 Aralık 2022
Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Belediyenizin tüm öğrenim kademelerindeki öğrencilere yönelik beslenme desteği kapsamındaki çalışmalarından bahseder misiniz? Süreci koordine etmek için ayrı bir birim oluşturdunuz mu?

BİRSEN ÇELİK:
Üniversite öğrencileri için ilçemizdeki lokanta ve restoranlarla anlaşma yaptık. Bu sayede üniversite öğrencileri, her gün bir öğün paketini (çorba, salata, yoğurt, ana yemek ve tatlı)  uygun fiyatla tüketebiliyor. Süreci koordine etmek için herhangi bir birim oluşturmadık.

Erken çocukluk dönemi, ilk ve ortaöğrenim dahil olmak üzere çocuklar için beslenme desteğini planlarken hangi kriterleri göz önünde bulunduruyorsunuz?

BİRSEN ÇELİK:
Çocuklar için beslenme desteğini planlarken çocukların günlük kalori ihtiyacını göz önünde bulunduruyoruz, protein, karbonhidrat, yağ ve vitamin dengesini gözetiyoruz.

Üniversite öğrencilerinin sağlıklı, kaliteli ve uygun fiyatlı gıdaya ulaşması için hayata geçirdiğiniz uygulamalar nelerdir?

BİRSEN ÇELİK:
İlçemizin kaymakamıyla birlikte ilçemizdeki lokanta ve restoranlardan fiyat teklifi aldık. Üniversite öğrencilerinin en uygun fiyatla yemek yiyebilmesi için lokanta ve restoranlarla anlaşma yaptık.

Beslenme desteğine ilişkin çalışmalarınızda uzmanlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, eğitim kurumlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Bütçe, mevzuat ve işleyiş açısından sorun yaşıyor musunuz?

BİRSEN ÇELİK
: Okul yönetimiyle görüşerek, çevre mahallelerden taşımalı eğitimle gelen çocuklara belediyemizin yemekhanesini açıyoruz, ihtiyaç sahibi öğrencilere gıda desteğinde bulunuyoruz. Çocukların daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda yemek yemesi için belediyemizin yemekhanesinde iki personelimizi görevlendirdik. İşleyiş açısından kimi zaman zorlansak da, önceliğimiz her zaman öğrenciler. Bütçe ve mevzuat açısından herhangi bir sorunla karşılaşmıyoruz.


Önerilen Haberler