“Çukurova Çevre Çalıştayı” düzenlendi

• 26 Aralık 2022
Adana Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Akdeniz Çevre Platformu işbirliğiyle “Çukurova Çevre Çalıştayı” düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Akdeniz Çevre Platformu işbirliğiyle düzenlenen Çukurova Çevre Çalıştayı’nın açılış konuşmasını Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Güngör Geçer yaptı. Çalıştayda, Prof. Dr. Ali Kocabaş, Prof. Dr. Berkant Ödemiş, Prof. Dr. Tacettin İnandı, Doç. Dr. Sedat Gündoğdu, Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Prof. Dr. Doğanay Tolunay, Prof. Dr. Kayıhan Pala, Prof. Dr. İbrahim Ortaç, Dr. Bülent Şık, Sadun Bölükbaşı, Feyzullah Korkut, Sinan Can, Deda Büyüköztürk, Güler Bozok, Haydar Şengül, Cavid Işık Yavuz, Haşmet Biçer, Selahattin Menteş, Mahir Füsunoğlu, İsmail Hakkı Atal, Semra Kabasakal, Sabahat Aslan, Nermin Yıldırım Kara ve Nilgün Karasu sunum yaptı. Çukurova Çevre Çalıştayı’nda, hava, deniz ve su kirliliği, kimyasal kirlilik, atık yönetimi, iklim krizi, biyoçeşitlilik kaybı, çevre, sağlık ve gıda güvencesi, çevre mücadelesi ve hukuksal çerçeve konuları ele alındı.