İzmit Belediyesi dünyaya örnek oluyor

• 26 Aralık 2022
İzmit Belediyesi Sanat Akademisi, Dünya Folklor Birliği IGF Dergisi’nde dünyaya örnek gösterildi.

1949 yılında kurulan, dünyanın 72 ülkesinde faaliyet gösteren Dünya Folklor Birliği’nin yılda bir kez çıkardığı, tüm üye ülkelerde dağıtılan ve 2022 yılı faaliyetlerinin işlendiği IGF News Dergisi’nde, İzmit Belediyesi Sanat Akademisi örnek gösterildi. İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sanat Akademisi’nin çalışmalarından övgüyle bahseden IGF Dergisi’nde, Sahne İzmit, İzmit Belediyesi Kent Orkestrası, İzmit Belediye Bandosu ve Çocuk Korosu tanıtıldı. IGF Dergisi’nin 72 ülkeye ulaşan metninde, “IGF Türkiye olarak pandemi döneminde yaşanan olumsuzların atlatılmasıyla gruplarımız 2022 yılında çalışmalarına tüm hızıyla devam etmiştir. İzmit Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesindeki İzmit Belediyesi Sanat Akademisi, 1.000 kişiye ücretsiz dans, müzik ve tiyatro eğitimi vererek pandemi döneminin ardından normalleşme sürecine katkıda bulunmuştur,” ifadelerine yer verildi.