"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

“KONYA’DAN SESLENDİK: BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

11 büyükşehir belediye başkanımızla birlikte Konya’da iki gün boyunca verimli toplantılar yaptık. Hoşgörü kenti Konya’da olmanın, Konyalı hemşerilerimizle bir araya gelmenin heyecanını yaşadık.

11 büyükşehir belediye başkanımızla birlikte Konya’da iki gün boyunca verimli toplantılar yaptık. Hoşgörü kenti Konya’da olmanın, Konyalı hemşerilerimizle bir araya gelmenin heyecanını yaşadık.

Cuma günü Mevlana Müzesi ziyaretiyle başladığımız program kapsamında belediye başkanlarımız, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Cumartesi günü, belediyeler ve ülke gündemiyle ilgili toplantılar gerçekleştirdik ve sonuç bildirimizi açıkladık. Belediye başkanlarımızı bağrına basan, bizi büyük bir misafirperverlikle karşılayan Konyalı vatandaşlarımıza bir kez daha yürekten teşekkür ederiz.

Siyasi iktidar, 2019 yerel seçimlerinden bu yana gözü dönmüşçesine belediyelerimize saldırıyor. Vatandaşa hizmet götüren belediyelerimize organize kötülük yapılıyor, politik terör uygulanıyor. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik artan saldırılar bunun en son ve en somut göstergesidir.

Konya’daki toplantılarımızda bu konuyu da detaylı olarak ele aldık. Bilinmelidir ki, belediyelerimizin başarılı hizmetleri, siyasi iktidarda korku ve panik yaratmıştır. Belediyelerimize yönelik saldırıların nedeni de bu korku ve panik hâlidir.

Konya’daki ortak bildiride de belirttiğimiz gibi, geçmişte milletimizin demokratik iradesini sekteye uğratmayı amaçlayan birçok hukuksuz ve anti-demokratik müdahale söz konusu oldu. Bugüne kadar muktedirlerin kendilerine vehmettikleri sınırsız güçle siyaseti dizayn etme çabaları her zaman milletimizin vicdanına çarparak berhava oldu. Hiçbir hukuksuzluk, hiçbir siyasal mühendislik milletimizi tarihî rotasından saptıramadı. Bu karar da Türkiye’yi rotasından çeviremeyecektir.

Milletimizin ferasetine, basiretine, vicdanına, irfanına güvenimiz tamdır. Millet kendi iradesine sahip çıkacak, kendisine sınırsız güç vehmedenlere sandıkta tarihî bir ders verecektir. Biz de iktidarın korku içinde kurduğu kumpaslara asla boyun eğmeyeceğiz.

Önümüzdeki süreçte baskıların daha da artacağını biliyoruz. Ama kötülük her kişinin, iyilik mert kişinin kârıdır. Biz, tüm engelleri aşarak halka hizmet etmeye devam edeceğiz.


Önerilen Haberler