Ayvalık Belediyesi, Dünya Zeytin Ağacı Günü’nü kutladı

• 5 Aralık 2022

UNESCO, zeytin ağacını korumak, zeytin ağacının sembolize ettiği barış, akıl ve uyum değerlerini teşvik etmek amacıyla 26 Kasım’ı “Dünya Zeytin Ağacı Günü” ilan etmişti. Dünya Zeytin Ağacı Günü, Ayvalık’ta her yıl kutlanıyor. Bu yıl, 26 Kasım Dünya Zeytin Ağacı Günü’nde, mübadelenin 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında Mübadele Zeytinliği’nin ilk zeytin fidanları toprakla buluştu. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Değerli bir hatıra zeytinliğinin oluşmasında emeği geçen Ayvalık Kent Konseyi Giritliler Derneği’yle Tema Vakfı Ayvalık Şubesi’ne teşekkür ederim,” dedi.