Çiğli Belediyesi, “HIV-AIDS Hakkında Merak Edilenler” söyleşisine ev sahipliği yaptı

• 5 Aralık 2022
Çiğli Belediyesi, 1 Aralık Dünya AIDS Günü’nde “HIV/AIDS Hakkında Merak Edilenler” konulu söyleşiye ve sergiye ev sahipliği yaptı.

Çiğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği “HIV/AIDS Hakkında Merak Edilenler” konulu seminer ve sergi, Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda gerçekleştirildi. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürşide Tuncel Başoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı seminere vatandaşlar da katıldı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Özellikle AIDS ve Hepatit gibi salgın hastalıklarla mücadele konusunda toplumun bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bu tür hastalıklarda tedbir almanın, erken teşhisin ve doğru mücadelenin bilincinde olmak hayat kurtarıyor. Hastalıklarla mücadele konusundaki bilgilendirme toplantılarımızı ara vermeden sürdürüyoruz, ” dedi.