Dünyanın dört bir yanından gelen temsilciler Avcılar’da buluştu

• 5 Aralık 2022
Avcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde dünyanın dört bir yanından gelen temsilciler Avcılar’da buluştu.

Dünyanın dört bir yanından gelen temsilciler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Avcılar’da buluştu. Uluslararası Engelli Hakları Zirvesi’nde buluşan 250’den fazla temsilcinin gündemi, engellilerin sorunları ve bu sorunlara ilişkin çözüm yollarıydı. BM desteğiyle, USDHR işbirliğiyle düzenlenen etkinliğin ev sahipliğini Avcılar Belediyesi yaptı. Etkinliğe, BM Genel Sekreteri António Guterres , BM Türkiye MUKİM Koordinatörü Alvaro Rodriguez, BM Afrika İyi Niyet Elçisi Queen Mother, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, bakanlar ve üst düzey bürokratlar katıldı. Katılımcılara, “Mükemmeliyet Ödülü” verildi. Etkinliğin ev sahipliğini yapan, hayatı boyunca dezavantajlı bireyler için mücadele veren, Türkiye’nin ilk ve tek engelli belediye başkanı Turan Hançerli, engellilerin yaşadığı sorunların, insan hakları sorunu olduğunu belirtti.