Efeler Belediyesi ve Güzelyurt Belediyesi’nin ortak olduğu proje başladı

• 5 Aralık 2022

Türkiye Belediyeler Birliği ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ortaklığında düzenlenen proje yarışmasında Efeler Belediyesi’nin “Efeler’den Güzelyurt’a Uzanan Enginarın Yolculuğu” adlı projesi ilk dokuz proje arasına seçilmişti ve hibe almaya hak kazanmıştı. Fabrika için gerekli olan makineler ve kardeş kentin topraklarında yetişecek enginar fideleri Efeler’den Güzelyurt’a gönderilmişti. Hazırlıkların hızla tamamlandığı tarımsal üretim fabrikasında işlenecek olan enginar fideleri, Güzelyurt topraklarında hayat bulmuştu. Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ı makamında ziyaret eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ve beraberindeki heyet, yavru vatana gönderilen enginar fidelerinin yetiştirildiği araziye gitti. Güzelyurt’a yaptıkları ziyarette enginarları yerinde inceleyen Başkan Atay, %100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’nın küçük ölçekli olanının Güzelyurt’ta hayat bulacağı için mutlu olduklarını dile getirdi.