Geçici hayvan bakımevinde acil müdahale aracı hizmete başladı

• 5 Aralık 2022
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin acil müdahale aracı, geçici hayvan bakımevinde hizmete başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, açılır-kapanır muayene masası, serum askısı, ilaç-malzeme dolabı, hayvan taşıma rampası, seyyar taşıma sedyesi, lavabosu ve dört adet kafesi bulunan acil müdahale aracını geçici hayvan bakımevinde kullanılmak üzere hizmete sundu. Acil müdahale aracı, acil durumlarda sahipsiz sokak hayvanlarına ilk müdahalenin yerinde yapılabilmesi için tasarlandı. Geçici hayvan bakımevine getirilen sahipsiz sokak hayvanları, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında tedavi edildikten sonra alındıkları ortama geri bırakılıyor.