Hatay Büyükşehir Belediyesi, işsizlik sorununu çözmek için çalışıyor

• 5 Aralık 2022
Hatay Büyükşehir Belediyesi, işsizlik sorununu çözmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Global Aviation Services Interior (GASI) arasında 19 Eylül 2022 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü kapsamında İngilizce ve Almanca seviye tespit sınavları başlıyor. İstihdam programına başvuru yapanları değerlendirme süreci 11 Kasım’da tamamlandı. İlk etapta başvurusu kabul edilen 300 kişinin Almanca ve İngilizce seviye tespit sınavları 4 Aralık’ta yapıldı. Global Aviation Services Interior, 6.757 kişinin başvuruda bulunduğunu, 2.605 kişinin 2023 yılı boyunca sınavlara çağrılacağını, standartlara uymayan 4.152 kişinin başvurularının kabul edilmediğini Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdi.