Kılıç: “Sürdürülebilir kalkınmayı ön planda tutuyoruz”

• 5 Aralık 2022
Tut Belediye Başkanı Mehmet Kılıç Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

MEHMET KILIÇ: Hayata geçirdiğimiz vaatlerimizi şöyle sıralayabilirim:

•    Cenaze nakil aracı
•     İş makinesi
•    Park ve bahçelere kamelya
•    Çöp kamyonu
•    Belediye hizmet binasının eksiklerinin tamamlanması
•    İtfaiye aracı
•    Taziye evi
•    Kültür merkezi
•    Doğalgaz

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

MEHMET KILIÇ:
Stratejik hedeflerimizde ve planlarımızda herhangi bir değişiklik yapmadık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

MEHMET KILIÇ: En önemli hedefimiz, ilçemizde istihdamı artırmaya yönelik projeleri hayata geçirmek. Projelerimizin hepsinin hatırlanmasını isteriz.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

MEHMET KILIÇ:
Adıyaman Belediyesi’yle işbirliğimiz yok. Bursa Nilüfer Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle kardeş belediye protokolü imzaladık.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

MEHMET KILIÇ:
Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmıyoruz. Kent konseyimiz yok.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

MEHMET KILIÇ:
Dezavantajlı gruplara yönelik projeler planlıyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

MEHMET KILIÇ:
Ekonomik açıdan zorluk yaşıyor. Sorun yaşadığımız konular arasında personel, araç ve ekipman eksikliği de yer alıyor.

TUT BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI: Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü.

MİSYON
: İlçemizin ihtiyaçları doğrultusunda vatandaşların ve tüm paydaşların katılımıyla hizmet üretmek. Vatandaşların ilçemizde huzurlu ve güvenli yaşamasını sağlamak. Geleneksel değerleri çağdaş hizmetlerle geliştirmek. Görev ve yetkilerimiz çerçevesinde çalışmaya devam etmek.

VİZYON: Yeni nesil belediyecilik ve evrensel tasarım anlayışıyla uluslararası düzeyde öncü ve örnek bir yerel yönetim olmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Altyapı ve üstyapı hizmetlerinin kaliteli ve verimli olmasını sağlamak. İlçemizin kalkınmasına yönelik Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla sanayi, teknoloji ve ticareti geliştirmek. Kırsal kalkınmaya öncelik vermek. İlçemizin ekonomisini güçlendirmek, doğasını ve ekosistemini korumak. Çevreye duyarlı ve estetiği ön planda tutan bir yaklaşımla ilçemizi geliştirmek. Tarihî ve kültürel değerleri korumak, ilçemizin marka değerini yükseltmek ve ilçemizi geleceğe taşımak. Katılımcı yönetim anlayışıyla koordinasyonu ve işbirliğini sağlamak. Sürdürülebilir kalkınmayı esas almak, kaynakları etkin ve verimli kullanmak.

ÇALIŞAN SAYISI: 33

BÜTÇE: 10.400.000 TL

MEHMET KILIÇ

Yaklaşık 40 yıldır ticaretle uğraşmaktadır. 1988 yılından bu yana CHP üyesidir. 2019 yerel seçimlerinde Tut Belediye Başkanı seçildi. Evli ve üç çocuk babasıdır.