Mudanya Belediyesi dayanışma ağını büyütüyor

• 5 Aralık 2022
Mudanya Belediyesi, “Topraktan Halka, Tarladan Sofraya” projesiyle dayanışma ağını büyütüyor.

Belediyeye ait arazilerde, refüjlerde ve parklarda yetişen zeytinleri toplayan, zeytinyağına dönüştüren, zeytinyağını ihtiyaç sahibi vatandaşların sofralarına taşıyan Mudanya Belediyesi, Balabancık Mahallesi’ndeki araziden elde edilen ayçiçek yağını da vatandaşlarla paylaşıyor, atıl durumdaki belediye arazilerini üretime açıyor. 308.000 metrekarelik alanda dönüşümlü olarak ayçiçek ve buğday üretimi yapılacak, ayçiçek yağı ve buğday unu vatandaşlara dağıtılacak. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Kalkınmanın yolu üretimden geçer. ‘Mudanya, bu emeğe değer,’ dedik, belediyeye ait alanları üretime açtık. Son dönemde ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle dar gelirli vatandaşların önemli gider kalemlerinden biri hâline gelen zeytinyağı ve ayçiçek yağını üretiyor, toprağın bereketini vatandaşlarla hakça paylaşıyoruz. Hem ihtiyaç sahibi ailelerin hem de üreten çiftçilerin yanında olmaya devam edeceğiz,” dedi.